• Zeist 1 neemt wraak op OZU3

  Posted on oktober 11, 2017 by in extern

  Na een zinderende 3,5-4,5 in het vorige seizoen, uit bij Zeist 1, was het nu de beurt aan Zeist om terug te slaan. Dat deden ze, met eveneens de kleinst mogelijke winst. Na de eerste serie resultaten zag het er voor het nieuwe achttal van OZU3 goed uit. Freek Busstra boekte in zijn eerste wedstrijd een mooi en verdiend punt. Het ruimteoverwicht in het centrum werd omgezet naar druk tegen de koning. Zijn tegenstander blunderde een stuk en gaf op. Invaller Hans de Lange ruilde vanuit een Franse opening rap alle zware stukken. Het eindspel leek Hans uit de vingers te glippen. Dat hadden we toch verkeerd gezien. Mooie zetten haalden de remise binnen. Ook de andere invaller, Frank Tempelman, scoorde een half punt. Dat ging een stuk moeilijker. Met een biertje en een bezweet voorhoofd leek hij vooral ontsnapt te zijn uit de wurggreep van zijn tegenstander.

  Bertrand Weegenaar scoorde een makkelijke overwinning. Zijn tegenstander blunderde een stuk en pion net na de opening met een soort van koningsaanval. Hij stond op dat moment matig ontwikkeld.  Toen dat eenmaal gedaan was en zijn stukken prettige velden had gevonden, gaf zijn tegenstander op. Harm Verbeek had inmiddels ook opgegeven. De openingsopzet g6, Ph6, f6, Lg7 en Pf7 werd rustig door zijn tegenstander opgevangen. Centrum bezetten, damevleugel activeren en tot slot de koningsstelling slopen. Harm zal prettiger partijen gespeeld hebben.

  Dus rond een uurtje of 10, 3,5-2,5. Wout van Veen stond goed (gewonnen zou hij later zeggen) na een Franse opening vocht hij met een beter paard tegen zwakke loper en tegen de kenmerkende drie pionnen eilandjes. Wout van Goor stond gelijk en debuterend bord 1 speler Sander Blok stond een pion achter. Het zou zomaar weer een winstmatch kunnen worden.

  Helaas, bijna tegelijkertijd lieten de Wout’s zich door een trucje een pion van het bord roven. Voor Wout van Goor was er daarna geen houden meer aan. Wout van Veen moest daarna druk bezig om de stelling te repareren. Uiteindelijk heroverde hij de pion maar alle spanning was uit de stelling. Er restte remise. En Sander, hij zag een b en c pion op zich afkomen. Netjes ondersteunt dor het torenpaar. Er werden nog sluwe trucjes bedacht maar zijn tegenstander was niet onder de indruk. Toen beide pionnen op de 6de rij stonden en promotie nabij, een minuut op de klok gaf hij op.

  Oud Zuylen Utrecht 3 Zeist 1 3,5 4,5
  1. S. – Blok (Sander) A. van Oosten (Arend) 0 1
  2. H.J.G. de Lange (Hans) E. van Esterik (Erik) 0,5 0,5
  3. B. Weegenaar (Bertrand) I.J. Hoekstra (IJntze) 1 0
  4. W. van Goor (Wout) A.J.M. van Amerongen (Arjen) 0 1
  5. F. Tempelman (Frank) G.J. Hamers (Gerard) 0,5 0,5
  6. F. Busstra (Freek) W.J. Veltman (Willem-Jan) 1 0
  7. H. Verbeek (Harm) S. Harnandan (Sergio) 0 1
  8. W. van Veen (Wout) J.C. Kuiken (Hans) 0,5 0,5

Comments are closed.