• Wout van Veen Advocaten 13e op NK Bedrijvenschaak 2012

  Posted on oktober 1, 2012 by in toernooien

  Op 29 september streden 47 bedrijven om de titel Nederlands Kampioen Bedrijvenschaak, niet zomaar een onderonsje, maar een sterk bezet rapidtoernooi, waaraan spelers als Dimitri Reinderman, Zhaoqin Peng, Herman Grooten, Richard Vedder, Erik de Haan en Jaap van der Tuuk deelnamen. Wout van Veen Advocaten was vertegenwoordigd door vier Oudzuylenaren: Wout, Jaap, Ed en uw verslaggever Alwin. Tussen giganten als IBM, PostNL, ABN-Amro, Rabobank en diverse teams van ministeries en universiteiten werden wij dertiende, een prestatie van formaat. Ons team had een gemiddelde rating van 2003 en wist op papier sterkere teams als Veiligheid en Justitie 1, UWV 1, KPN en IBM achter zich te houden. Het speeltempo was 15 minuten en 5 seconden per zet erbij. Het vond plaats in het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag.
  Jaap sloeg genadeloos toe: 6 uit 7. Individuele resultaten:

  Naam bord score
  Jaap van der Tuuk 1 6 uit 7
  Ed van Eeden 2 3 ½ uit 7
  Wout van Veen 3 3 ½ uit 7
  Alwin van Ee 4 4 uit 7

  Onze totale score was 17 uit 24, een fraaie 71%. Andere persoonlijke uitslagen: Paul Meijer 3 uit 7, Arie Schwarz 4 uit 7.

  Het team van Wout van Veen tijdens de eerste ronde tegen Veiligheid en Justitie 3. Links Jaap, Ed en Alwin.

  Maar… maar… zult u zeggen, waarom staat Wout zelf niet op de foto? Dat zat zo. Wout kwam er op weg naar het station achter dat hij zijn portemonnee met identiteitsbewijs niet bij zich had en u begrijpt dat je zo het zwaar beveiligde gebouw van Justitie niet binnenkomt, zelfs al ben je Mr. Wout van Veen. Wout repte zich naar huis en arriveerde twee treinen en een hoop stress later in Den Haag. De eerste ronde was inmiddels begonnen, maar gelukkig was de opening iets uitgelopen en Wout had nog vijf minuten op de klok. Vol adrenaline knalde hij de zetten eruit, won de partij en was als eerste van ons vieren klaar! We wonnen deze eerste ronde van Veiligheid van Justitie 3 met drieënhalve punt.

  Wout onder ietwat meer ontspannen omstandigheden.

  We kwamen voortdurend bekenden tegen. Zo moest Ed in de tweede ronde tegen Arie Schwarz, die uitkwam voor PostNL 2. Ook in die partij werden de punten gedeeld. Ook Paul, onze secretaris, was aanwezig, spelend voor een ander team van Veiligheid en Justitie. Zelf speelde ik in de eerste ronde remise tegen de Hoofdofficier van Justitie van de Regio Haaglanden, Mr. Henk Korvinus, die ik nog kende van de tennisclub in Soest.
  Niet iedereen was natuurlijk even sterk, maar de stand werd in eerste instantie bepaald door de bordpunten, niet door de matchpunten, zodat elk punt even zwaar woog. Een speler met een lage rating wist Wout op remise te houden en was zo blij met het halve punt tegen een KNSB-speler dat hij spontaan een rondedansje maakte.
  Winnaar werd TU Eindhoven met 21 uit 24, gevolgd door Schaaksite.nl, dat overigens de hoogste gemiddelde rating had: 2311.

  Alles over het Bedrijvenschaak 20120 op Schaaksite.nl met links naar persoonlijke en team- resultaten, tal van foto’s en verslagen.  En op deze site een kleine selectie foto’s van aanwezige Oudzuylenaren.

Comments are closed.