• Wijktoernooi waar schaakfestijn

  Posted on december 19, 2018 by in jeugd

  Op zondag 16 december werd door Schaakclub Oud Zuylen Utrecht in samenwerking met Stichting Me’kaar een schaaktoernooi georganiseerd voor Noordwest Utrecht. Het afgelopen jaar zijn er op veel scholen in dit deel van Utrecht schaaklessen gegeven door Ton Mackaaij. Ook ouders konden deelnemen aan een beginnerscursus. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de subsidie die de Brede Scholen Noordwest hebben ontvangen van Berenschot en de gemeente Utrecht. En zo’n periode moet natuurlijk feestelijk afgesloten worden.

  Er deden kinderen mee van maar liefst negen verschillende scholen en ook een aantal ouders durfde de strijd aan te gaan. Naast het schaken kon er op het grote scherm gekeken worden naar de film Lang leve de Koningin, een echte klassieker. Ook was er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om de basisbeginselen van het schaken uitgelegd te krijgen.

  Hoewel de nadruk deze dag zeker niet lag op het winnen, vielen er natuurlijk wel prijzen te winnen. Iedereen ging in ieder geval met een leuke schaakprijs naar huis.

  In de eerste groep was Leon van de Pijlstaart en jeugdspeler van OZU duidelijk het sterkst. Hij incasseerde slechts één nederlaag, tegen zijn broertje Duncan. Gedeeld op de tweede plaats eindigden Joep (vader van jeugdspeler Kobe Smeets), Mohammed (broer van Ahmed die we later nog zullen tegenkomen) en Bent van De Koekoek. Bent is sinds kort lid van OZU en liet zien al erg goed te kunnen schaken.

  In groep 2 won Ahmed van basisschool Wijzer aan de Vecht met grote overmacht; hij won alles. Reese van de Rietendakschool verloor alleen van Ahmed, en dat is erg knap als je pas een paar schaaklessen hebt gehad.

  Groep 3 was een prooi voor Jonathan van de Jules Verne-school. Hij won alles. De jongste deelnemer Roan (De Piramide) en Annes (Wijzer aan de Vecht) deelden hier de tweede plaats. Een eervolle vermelding in deze groep is voor Hatice, de moeder van een deelnemer, die heel netjes 50 procent wist te scoren.

  Een hoop kinderen waren zo enthousiast over deze dag, dat ze besloten hebben om op dinsdagavond een kijkje te komen nemen bij de jeugdafdeling van OZU. En daarmee is het doel van deze dag meer dan bereikt: laten zien dat schaken een ontzettende leuke sport is voor iedereen!

Comments are closed.