• Wijdemeren 1 wordt weggeblazen door OZU 4

  Posted on februari 12, 2018 by in SOS OZU 4

  Op een koude donderdagavond vertrekt Oud Zuylen Utrecht 4 naar Wijdemeren om de koppositie in klasse 2A te verdedigen.

  Vroeg op de avond wist Midas een stuk te winnen door een desperado tactiek en de partij simpel uit te schuiven. Een gemakkelijke eerste punt was hierbij binnen.

  Frank won zijn partij vrij gemakkelijk door een overweldigende aanval. Waar Bas het zwaarder had, slechter kwam te staan maar toch de winst binnen wist te slepen.

  Wiebe had een minder goede dag, waarin hij mat in een blundert. Zijn tegenstander mistte dit en deed een andere zet. Als gevolg hiervan maakte Wiebe de afweging om in een betere stelling toch maar remise aan te bieden.

  Jan Ackerman was onnauwkeurig in de opening en moest daardoor veel tijd gebruiken om dit te herstellen. In deze tijdnood werd zijn tegenstander te ambitieus en wist Jan toch de overwinning binnen te slepen. Hieronder zijn partij.

  Bart deed in een gelijke stelling een walgelijke stelling waardoor hij na enkele nauwkeurige zetten op kon geven. Deze nauwkeurige zetten werden nagelaten en door de stelling op te blazen en pionnen te offeren wist hij zeer onterecht toch de overwinning binnen te slepen.

  Jan-Willem zijn partij verliep stroef, het centrum was dichtgeschoven. Omdat zwart achterliep in ontwikkeling wilde hij de stelling openbreken om gebruik te kunnen maken van zijn zwakheden. Helaas had Jan-Willem de combinatie (een stukoffer) niet goed doorgerekend en kwam hij in de problemen. Zijn tegenstander zag gelukkig niet hoe hij een stuk kon winnen en daardoor bleef de schade beperkt tot een pion. Toen hij ook nog vrijwillig zijn toren op h8 insloot, had Jan-Willem voldoende compensatie. Zijn tegenstander speelde defensief en hij kon hem gemakkelijk onder druk zetten, een pion terug winnen en ik had uitzicht op meer. Toen beide in de laatste vijf minuten beland waren brak zijn verzet, hij verloor een stuk en uiteindelijk de dame. Het was hopeloos voor zwart en hij gaf op.

  Niet alleen Jan-Willem kroop door het oog van de naald. Leo ging een eindspel in met een loper tegen een paard. Dit paard stond echter zeer sterk en kon hiermee het eindspel winnen. Dit liet hij echter na en Leo wist ook zijn partij uit verloren stelling nog te winnen.

  Al met al een zeer geflatteerde uitslag, maar desalniettemin zeer welkom. Na puntverlies in Leusden staat OZU 4 nu met 5/5 aan kop.

  Wijdemeren 1 Oud Zuylen Utrecht 4 0.5 7.5
  1. P. Zeeman (Peter) J.C. Ackerman (Jan) 0 1
  2. P.J.A. Cornelissen (Peter) B. Jubels (Bas) 0 1
  3. J.J. Selders (Joop) F. Tempelman (Frank) 0 1
  4. R. Pos (Roelof) L.F. Keijzer (Leo) 0 1
  5. J.H. van der Klein J.W. Lubbers (Jan-Willem) 0 1
  6. T.S.M. Koopman B. de Vries (Bart) 0 1
  7. J. Verburg M. – Schonewille (Midas) 0 1
  8. J.L.J. Andriessen W. Brouwer (Wiebe) 0.5 0.5

Comments are closed.