• Weer een Dolle Dinsdag

    Posted on november 7, 2012 by in extern, intern

    Terwijl we nog nauwelijks zijn bekomen van de recente successen der diverse OZ-teams, kunnen we al weer een glorieuze zege noteren: ons vijfde won dinsdag met 5-3 van Moira 4. Het volle pond voor Jan Willem, Henk B., Jan-Albert (oké, zijn tegenstander kwam niet opdagen, een gratis punt – en daarna won hij nog intern van Marc. Twee punten scoren op één avond, wij vinden het knap). Een half pondje voor Ton, Bas, Gerard en Arnold en helaas nog geen onsje voor Louis. Is het u overigens opgevallen dat er deze avond twee Paul Meijers rondliepen? Eentje van ons en eentje van Moira? Ze leken trouwens totaal niet op elkaar.

    Ook de onderlinge competitie was emoverend: Marcel vergrootte zijn voorsprong op de achtervolgers door winst op Carol-Peter, alsmede door remise tussen Jaap en Frans S. De concurrentie zal stevig aan de boom moeten schudden om niet geruisloos in de ossenstaartsoep te verdwijnen. Ed zorgde voor een scheutje madeira, ten koste van Marijke, een partij die zelfs de naam miniatuurtje nauwelijks  verdient en won in zeven zetten.
    De andere uitslagen waren redelijk voorspelbaar, zoals de ontmoeting tussen twee onzer allertaaiste verdedigers, te weten Do Schat en Ton Gezel. Zo’n partij kan alleen maar remise worden en dat werd hij dan ook. Daar kan geen bookmaker een eurocent aan verdienen. De winst van Erik op Judith was wel opmerkelijk: Judith beheerste de partij totaal, op de wijze die wij zo goed van haar kennen (Judith for President!), maar vervolgens liep er een enkele kiesman in de weg en uiteindelijk ging de overwinning met een miniem aantal stemmen naar Erik.
    De update van de website was deze keer zelfs nog sneller dan anders en bijna niet te overtreffen: dankzij wifi op de club (inlogodes opvraagbaar), had Marc in verbluffend tempo de  uitslagen en stand al na afloop van de speelavond op deze site gezet, nog voor middernacht.

Comments are closed.