• Vrijdagschaken: alleen voor de liefhebbers

  Posted on februari 19, 2017 by in extern

  De mannen van Oud Zuylen UTRECHT 3 moesten vrijdag aantreden tegen Amersfoort 2. Uit wel te verstaan. Want spelen op vrijdag, daar zijn niet veel liefhebbers voor. Het conflicteert met andere sociale verplichting of gewoon omdat je ziet bent. Met twee invallers (Huib en Marc) zaten we in een kerkzaal in Amersfoort. Laat ik kort zijn, ze waren gewoon te sterk. Op bord 6 zat een 1966 speelster, op bord 7 en 8 de broertjes Flohr met ratings van 1915. De 5,5-2,5 nederlaag was verdiend. De analyses bij Wout van Goor en Sander Blok kunnen misschien nog laten zien of de remise recht deed aan de stelling. Wout kreeg al snel een aanval op de koning te verduren, die hij dan dus overleefde. Sander kwam mooi uit de opening, liep tegen een lijpe b4 op en daarna was het actief verdedigen.

  Ook Evert, ziek aangekomen uit Athene, nam al snel met remise genoegen. Wout van Veen en Marc hadden het vanaf het begin al moeilijk. Huib sloeg zich nadien voor het hoofd. Mooi middenspel en op het belangrijkste moment niet afmaken. Sterker een blunder en een eindspel met pion en kwaliteit minder was niet te houden. Harm-Theo speelde redelijk constant in een torenmiddenspel maar de klok was niet zijn vriend. Langzaam ging het mis, pion minder, binnenvallende torens, kwaliteitverlies. Nou ja hij ruimde de stukken op in de wetenschap dat het er niet meer toe deed.

  Bertrand redde de eer. Al snel een pion in de plus. De tegenstander verbruikte erg veel tijd dus moeilijk was het niet om die pion in een punt te converteren. 5,5-2,5. We moeten de degradatie veilig stellen door van Moira 1 en/of 2 te winnen.

  Amersfoort 2 Oud Zuylen Utrecht 3 5,5 2,5
  1. S. Shahrizadeh (Shahroez) S. – Blok (Sander) 0,5 0,5
  2. A.G. Miltenburg (Alexander) E.G.A. de Graaf (Evert) 0,5 0,5
  3. H.F. van Doorn (Hans) H.G. Olij (Huib) 1 0
  4. A.L. du Chatinier (Gunie) H.T. Wagenaar (Harm Theo) 1 0
  5. R. van Rinsum (Remco) B. Weegenaar (Bertrand) 0 1
  6. J.L. de Cloet (Jeanine) M.A.M. Jongerius (Marc) 1 0
  7. D.R. Flohr (Dennis) W. van Goor (Wout) 0,5 0,5
  8. M.R. Flohr (Marcel) W. van Veen (Wout) 1 0

Comments are closed.