• Vijfde promoveert ondanks uitglijders

  Posted on april 19, 2013 by in extern, partijen

  Henk zette het bord in vuur en vlam

  Henk zette het bord in vuur en vlam

  (door Jo Drijver) Na een ‘kleurloze’ remise van Jo Drijver (een teamleider onwaardig) en een wat pittiger remise van Gerard Postma volgde een overwinning van Arnold Heesbeen. Hij liet zijn tegenstander wat ‘aanmodderen’ op de koningsvleugel om na het afruilen van de nodige stukken genadeloos toe te slaan op de damevleugel met vervolgens een verrassend snel einde van de partij. We stonden voor en wilden dat niet meer uit handen geven omdat we de strijd om de titel tot de laatste wedstrijd wilden uitvechten. Met deze 2-1 voorsprong kwam de wedstrijd feitelijk pas op gang en werd hete een spectaculair gevecht met glansrollen voor Ton Gezel en Henk Bloemink. Ton mocht tegen achten invallen omdat Albert-Jan Fischer nog steeds ontbrak. De voormalige speler van GZZ en Kanaleneiland bleek een onvervalste aanwinst voor het vijfde en van de achterstand in tijd en het hoge bord (tweede) trok hij zich niets aan. In eerste instantie leek het of hij een pion verspeelde maar hij zag meer dan de omstanders. Via de goede velden dirigeerde hij zijn stukken in een uitstekende stelling en pikte ondertussen een paar zwarte pionnen van het bord. Hij schudde de ene na de andere goede zet uit zijn mouw en op zeer ‘professioneel’ speelde hij het eindspel uit zonder zijn tegenstander ook maar enige kans op herstel te geven. Een geweldige opsteker voor het vijfde!
  Maar hij niet alleen. Ook Henk Bloemink zorgde voor veel spektakel. Fanatiek als in zijn jongste jaren hakt hij er op los en rijgt de winstpartijen aaneen. Voortdurend in de aanval zet hij zijn tegenstander onder druk. Gemene valstrikken en slimme zetjes behoren tot zijn repertoire, zonder de verdediging te verwaarlozen. Op het moment dat je denkt dat de aanval doodloopt slaat hij echter genadeloos toe. Een voorbeeld voor ons allemaal! Zie onder.
  Met een 4-1 voorsprong besluit Jan Willem om zijn partij maar op te geven. Licht grieperig zat hij achter het bord en kon zich moeilijk concentreren. Na het verspelen van een pion kon hij uitsluitend nog verdedigen maar daarin was hij kansloos. Daarna kwam de wedstrijd tot een climax waarbij de schrik ons om het hart sloeg. Theo Rooijakkers stond duidelijk beter en Louis minstens gelijk. Zoals vaker bouwt Theo een gewonnen stelling op om vervolgens de weg kwijt te raken. Ook nu liet hij zich overbluffen door agressief spel van zijn tegenstander en snel ging het bergafwaarts. Nog geen man overboord. Louis Klaassens kreeg een stuk cadeau en met een voorsprong in tijd kon hem niets meer gebeuren. Maar helaas vergat hij op een gegeven moment de klok en schrok vreselijk toen hij in de gaten kreeg dat hij veel minder tijd had dan zijn tegenstander. In een totaal gewonnen stelling werd hij door de vlag gejaagd en eindigde de wedstrijd in 4-4. Dit betekent dat we afhaakten in de strijd om het kampioenschap. De kampioen wordt nu, overigens volkomen terecht, Acquoy. Wel kunnen we als goede tweede niet meer worden ingehaald en omdat er twee teams promoveren spelen we, ondanks alles, het volgend seizoen in de 2e klasse! Een felicitatie waard.

   

  SGS 3e Klasse 2012/2013, 3B:

    Oud Zuylen 5 De Giessen en Linge 4 4 4
  1. G.R. Postma (Gerard) H.F.J. Fijlstra (Frans) 0,5 0,5
  2. A.J. Gezel (Ton) W.M. Deurloo (Wim) 1 0
  3. J.W. Lubbers (Jan-Willem) P.C. Tromp (Chris) 0 1
  4. T.M.H. Rooijakkers (Theo) B. van Hees (Bert) 0 1
  5. J.J. Drijver (Jo) W.J. Koutstaal (Wim) 0,5 0,5
  6. H. Bloemink (Henk) B. van Geldere (Bert) 1 0
  7. A. Heesbeen (Arnold) J. Cornet (Jaap) 1 0
  8. L.J.W. Klaassens (Louis) J.M. Koutstaal (Martijn) 0 1

  En dan nu de partij van Henk met enig licht commentaar van de redactie:

Comments are closed.