• Vijf keer b4

  Posted on augustus 25, 2013 by in partijen, vermaak

  b4eDoor Bertrand Weegenaar – Vijf keer b4 tegelijkertijd in één toernooi: een unicum. In de lopende halve finale van het 14de Nederlands Kampioenschap Correspondentieschaak heb ik een unieke situatie. In al mijn vijf lopende partijen kan of heb ik b4 gespeeld. Tegelijkertijd dezelfde zet. Vier keer met een pion en één keer met de dame. Die laatste is misschien niet de beste zet. Maar voor het unieke overweeg ik hem serieus te spelen. B4, je kunt er je partij mee starten (de Oerang Oetang of Sokolski-opening genaamd. Diepgaandere vragen over deze bananenvariant bij Ton Mackaaij) of je kunt er zoals in mijn geval veel zetten mee wachten. In alle partijen zijn het goede zetten. In alle stellingen is mijn tegenstander dus nu aan zet.
  Ik zal, zodra er partijen afgelopen zijn, uitsluitsel geven over wat er per stelling aan vooraf ging, en wat nog gevolgd is. Twee partijen zijn inmiddels tot een einde gekomen. Zie onder!

  b4a b4b

  b4c

  b4d

  Bewaren

Comments are closed.