• Viertal in halve finale SGS-beker

  Posted on maart 24, 2017 by in beker, extern

  Afgelopen 21 maart won ons SGS-viertal met 3-1 van Magnus en bereikt daarmee de halve finale van de felbegeerde SGS-beker. Eindelijk de uitslagen! Het nu volgende verslagje is gevloeid uit de pen van Evert de graaf.

  In de kwartfinale van de SGS beker had OZU een uitwedstrijd staan tegen Magnus. Magnus richt zich vooral op jeugd, maar speelt ook mee in de SGS competities. Hierin komen trainers, ouders en jeugdspelers in actie. Aangezien Magnus niet in hun eigen speelzaal terecht kon, werd de wedstrijd bij ons gespeeld. Bij Magnus speelde ook Nils mee die ook bij ons in de interne speelt.

  OZU speelde in de vaste bekeropstelling. Sander wist al snel het eerste punt te scoren. Wout had een gelijke stelling, wist niet goed hoe hij kansen moest creëren. Zijn tegenstander verbruikte heel veel tijd en Wout wist naar een gewonnen pionneneindspel af te wikkelen.

  De laatste 2 partijen werden beslist in de tijdnoodfase. Harm Theo had de hele partij meer ruimte. Hij stond prima, maar in de tijdnoodfase ging het mis. Ed kwam met wit mooi te staan tegen Bas van Esch. Ed had een kwaliteit meer, maar Bas won meerdere pionnen terug. Met Dame+Toren en 3 pionnen tegen Dame+Loper en 5 pionnen wist Ed in tijdnood Bas in een matnet te krijgen.

  Een mooie 3-1 overwinning. In de halve finale wacht een volgende opponent uit de stad, Moira Domtoren.

  Magnus Oud Zuylen Utrecht 1 3
  1. S.A. van Esch (Bas) E. van Eeden (Ed) 0 1
  2. N.C.H. Neisingh (Nils) S. – Blok (Sander) 0 1
  3. D. – Kraaijpoel (Dirk) H.T. Wagenaar (Harm Theo) 1 0
  4. D.A.. Bakker (David) W. van Goor (Wout) 0 1

  Nadere bijzonderheden op de desbetreffende pagina van de SGS.

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

One Response so far.

 1. Bertrand Weegenaar schreef:

  wat waren de andere uitslagen en is er een of meerdere partijen?