• Veteraan veegt vijand met verve

  Posted on oktober 8, 2012 by in partijen, toernooien

  Niet alleen achter het schaakbord, maar ook op reis zoekt Henk grenzen op, hier bij de Hooverdam, in het grensgebied tussen Arizona en Nevada.

  Henk Overmeer laat van zich horen in het Veteranentoernooi te IJmuiden, dat dit jaar plaatsvindt op 9 woensdagen: van 3 oktober tot en met 28 november 2012. In de eerste ronde sloeg hij meteen toe en Henk zou zichzelve niet zijn als hij niet op enig moment tot offeren overgaat. Zo ook hier. We laten Henk in hoogst eigen persoon verder zelf uitgebreid aan het woord:

  Is drie partijen op één dag spelen een onmogelijkheid!? Misschien. Golven van opeenvolgende emoties raken dan aan je eigen kwetsbaarheid. Maar het verhogen van mentale weerbaarheid “moet”. Net als 2 uur serieuze schaakstudie op tactisch en strategische gebied noodzakelijk zijn wil je verbeteren. Erik Corneth en ondergetekende geloven daar in. Op dinsdag 2-10 won ik voor de interne een partij en een dag later mocht ik alweer aantreden tegen Andries Visser KSNB-(rating 1706) voor het prestigieuze veteranentoernooi (55+), waar ik vorig jaar de B-groep won. Ik mocht direct tegen de nummer 2 van vorig jaar aan de bak. De Sämischvariant van het Konings-Indisch kwam op het bord. Ik hou van de flexibiliteit in deze opening. Wit kan kort of lang rokeren, zelfs Kf2 is een optie, tenminste zolang zijn zwartveldige loper op e3 staat. Er ontstond een boeiende partij, met een koelbloedige vondst mijnerzijds op zet 30 toen zwart mijn witte stelling onder vuur leek te nemen met het vlammende 30… Lxc4 met damewinst… Maar ondergetekende had “diep genoeg” gekeken…:-)… Zie hier…!


  Game, set en match 1-0

3 Responses so far.

 1. Henk Overmeer schreef:

  Gaaf gedaan Alwin, dank!

 2. Plato schreef:

  Gave partij Henk! Je zal zo’n man in je team hebben………………