beker,  extern

Verloren SGS bekerfinale tegen Baarn

sadchessqueenVol goede moed, maar gehavend. Na vier ronden in een vaste opstelling, Ed, Wout van V, Wout van G en Bertrand waren we vaak de underdog. Maar Ed is ziek. Helaas. Last minute vonden we Frank Tempelman bereid aan te schuiven in de warme zaal van het Stedelijk Gymnasium. De SGS finale was een sidekick van het OKU en werd als zodanig ook ervaren. Er was geen beker (bleek achteraf), er was geen wedstrijdleider en -formulier en meer van dat soort vaagheden. En Baarn ging hem wel even winnen. Niet raar met een ratingverschil van dik 200 punten en in de gewone externe competitie 3,5-0,5 op de eerste borden. De creme de la creme van Baarn zat vol vertrouwen klaar.

facebook_1465126800925Door de afwezigheid van Ed (sterkte man, beterschap namens het hele team), pakte Wout van G zijn verantwoordelijkheid en trapte in een Franse partij af. Het was wel meer talenkennis vanavond, ook op bord 2 Frans, bord 4 ging van Engels naar Slavisch. Frank speelde een Philidor.
Terug naar bord 1, een klassieke Frans waarbij Wout een middenspel van twee plus centrumpionnen tegen een kwaliteit kreeg. Het leek lang een mooi vooruitzicht maar ergens strandde het.
Wout van V kreeg een complexe doorschuif om de oren. Hij koos er zelf voor natuurlijk maar kwam er niet echt aan te pas en legde als eerste na stuk verlies de koning om. Niet veel later gevolgd door Frank op bord 3. Tot twee keer toe ging het mis op veld a7. Eerst mocht zijn tegenstander een pion meepakken, wat later een volledig stuk. Dat was teveel. Tegen beter weten werd er doorgespeeld. Wit bekwaamde zich eenvoudig van deze taak. Dat kunnen ze wel in Baarn.
Toen op bord 1 tot remise werd besloten zat het er op. Ondergetekende speelde een prettige partij die hieronder van commentaar is voorzien. Remise was in de slotstelling de logische uitkomst.

We kwamen en gingen met geheven hoofd. We hebben als team mooie herinneringen. Hilversum uit, uitvluggeren. Het was heerlijk. In Barneveld om half 11 al klaar, en gewonnen. Nog de penalties van PSV tegen Atletico Madrid mee kunnen nemen. In Hoogland zit het team nog in therapie want daar ging van alles fout. Elke wedstrijd was er wel een andere uitblinker of dat het net goed viel.
Ed, Wout, Wout (en een beetje Frank), dank voor het mooie beker seizoen!

Alle verslagen en uitslagen zijn via de SGS beker pagina terug te lezen.

Volgend schaakjaar is OudZuylenUtrecht in de SGS breder en sterker vertegenwoordigd.
Ik voorspel: die beker, die komt op onze schoorsteen. Voor nu: Baarn gefeliciteerd met de terechte winst.

Oud Zuylen Baarn 1 3
1. W. van Goor (Wout) P. Losekoot (Pascal) 0,5 0,5
2. W. van Veen (Wout) A. Krishnasing (Ashley) 0 1
3. F. Tempelman (Frank) D. Lensink (Daan) 0 1
4. B. Weegenaar (Bertrand) Y.P. Brantjes (Yme) 0,5 0,5