• Winstpartij van Roos (desondanks verlies Oud Zuylen 8)

  Posted on november 23, 2013 by in extern, partijen
   Ik ging naar Bommel om de brug te zien. Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden die elkaar vroeger schenen te vermijden worden weer buren. (Martinus Nijhoff)

  Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
  Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
  die elkaar vroeger schenen te vermijden
  worden weer buren. (Martinus Nijhoff)

  (door Jan van Tongeren) Maandagavond 18 november speelde Oud Zuylen 8 in Zaltbommel tegen Z.Z.C. 2, dat uiteindelijk won met 2,5 – 1,5. Arend van de Lagemaat en Roland Boittin speelden aan de borden 2 en 4.
  Al vrij snel kwamen ze in moeilijkheden te verkeren en die kwamen ze niet meer te boven. Hun tegenstanders bleken te sterk.
  Guus van Eeden aan bord 1 en Roos van Eeden aan bord 3 speelden goede partijen. Guus kwam in het eindspel iets beter te staan dan zijn tegenstander, maar door een minder sterke zet keerden de kansen. Toch wist Guus uiteindelijk nog remise te bereiken.
  Roos was een geval apart. Onverstoorbaar en zeer geconcentreerd speelde zij haar partij tegen Will Thelen. De partij leek in remise te eindigen, maar Roos was op jacht naar meer. En met succes! Haar tegenstander deed een zet waar Roos op zat te wachten. Roos sloeg onmiddellijk toe en zei toen heel bedeesd: “Ik geloof dat het mat is.” Een prachtig slot van deze spannende partij.

  Z.Z.C.2 Oud Zuylen 8 2½-1½
  Wim Velthorst Guus van Eeden remise
  Bert de Bruin Arend v.d.Lagemaat 1-0
  Will Thelen Roos van Eeden 0-1
  Ben van Belkum Roland Boittin 1-0

  Zie ook de pastiche op het gedicht van Nijhoff van Frank. “Ik ging naar Zuilen om het bord te zien,” et cetera!

Comments are closed.