• Vegtlust 1 komt op bezoek

  Posted on februari 12, 2022 by in nieuws, SOS OZU 1

  In de 6de ronde van de SGS-SOS competitie speelde OZU1 thuis tegen Vegtlust. Wat ondergetekende persoonlijk een avond vindt om snel te vergeten. Met een 4 – 4 uitslag zijn beide teams niet veel opgeschoten. Maar iedereen moet wellicht wat wennen aan het langere tempo van een hele partij per avond. We begonnen met twee invallers, Daniel speelde op bord 4 en Pascal was zo aardig aan bord 6 plaats te nemen. De eerste uitslag viel erg snel. Wout zijn tegenstander verslikt zich ergens in een combinatie en gaf snel op. Ik denk dat Wout het einde van het 8 uur journaal nog heeft kunnen zien. Het duurde enige tijd voor Piet zijn tegenstander de koning omlegde. Hij stond al wel een tijdje slecht. De twee remises volgenden ergens tussen 10 en half 11. Sander gaf al vroeg aan dat zijn partij, met een Tarrasch-variant van het Frans, remise ging worden. Wit accepteert een geïsoleerde pion waar zwart natuurlijk druk op kan zetten. Om daar een winst te vinden is lastig.

  De andere remise kwam uit de partij van Jan-Maarten. Met een oppervlakkige blik zag je wel kansen, een twee torens versus toren, loper en paard. Jan-Maarten heeft zich geen rijk man gevoeld. De torens van zijn tegenstander wisten genoeg druk uit te oefenen om de remise te houden. 3 – 1 dus bij het ingaan van het laatste uur.

  Ikzelf gaf een zekere remise weg. Een iets betere stelling (mijn tegenstander vond dat hij slecht stond) resulteerde in een remise aanbod. Ik sloeg dit af (we stonden 3 – 1 voor, sukkel), tegenstander vond een mooi afruilmechanisme en in het resulterende dame + toren tegen dame+ toreneindspel gaf ik na 3 zetten de toren weg. Daniel gaf ook een remise weg in het lopereindspel. Als hij zijn pionnen had laten staan was er niets aan de hand geweest. Daniel wilde meer, vertelde zich en kwam één tempo te kort. 3 – 3 met het ingaan van de tijdsnoodfases in de laatste twee partijen.

  Over de partij van Pascal kan ik kort zijn, complete chaos. Zijn tegenstander had de beste zenuwen. Alle hoop en ogen waren gericht op Ed. Hij stond al even een stuk voor, maar ja we hebben gekkere tafrelen gezien. De partij staat hieronder. Op zet 19 begin wit een avontuur met de dame. Op zet 24 maakt zijn tegenstander een grote fout door de dame niet terug te trekken in de veiligheid van d3. Dg4 kost een stuk en daarna stopt Ed zijn resterende tijd in het plan om via de h-lijn binnen te komen. In de slotstelling is mat in 3 onvermijdelijk.

  We staan nu op plek 3 met 4 wedstrijdpunten uit 4 matches. Ronde 4 inhalen tegen Woerden staat op 1 maart op het programma. 15 maart gaan we op uitreis naar hekkensluiter Rivierenland.

  Bekijk hier de complete uitslag.

10 Responses so far.

 1. Pascal schreef:

  Voor de liefhebbers https://lichess.org/ooZSSe87#0

 2. Pascal schreef:

  Nu de goede partij ;-)

 3. Pascal schreef:

  https://lichess.org/lpIkEEZL
  Het gaat lukken, vanaf zet 1

 4. Jaap van der tuuk schreef:

  Waarom krijgt in de partij van Pascal vrijwel elke zet een dubbel vraagteken?Daar moet je wel wat voor doen om die te verdienen.

 5. Maarten Post schreef:

  In de partij op bord 3 is het zwart (in plaats van wit) die een geïsoleerde pion op d5 accepteerde.

 6. Maarten Post schreef:

  De tegenstander van Pascal heet Sven van der Vliet en geen Sven Schipper.