• Utrecht laat KNSB-kelk aan zich voorbij gaan

  Posted on maart 25, 2016 by in beker, knsb

  (door Vincent Diepeveen) Helaas is Utrecht uitgeschakeld voor de beker. Wageningen moest uit alle macht met een zo sterk mogelijk team komen en wilde per se op 24 maart spelen. De deadline bij de KNSB was 22 maart. Wat doe je dan als teamleider?

  Ja, lastige keuze. Wat je ook doet, het is dan fout. De teamleider heeft maar toegestemd!

  Wageningen Utrecht 3-1
  Jan Timman (wit) Vincent Diepeveen 1-0
  Stefan Bekker Pieter Nieuwenhuis 1-0
  Sander van Eijk Menno Okkes 1-0
  Erik van den Dikkenberg Robert Beekman 0-1

  Vooraf wisten we niet zeker of de overgrootmeester mee zou doen. We gokten dat Bekker op 2 zou zitten en dat het mogelijk het handigste was om Pieter daar te zetten, met opdracht 1/2 te maken door Engels met wit te spelen. Een opening die alleskunner Pieter wel vaker speelt. De teamleider moest dus zwart zien te trekken aan bord 1.

  Dit plan werd uitgevoerd. Echter de OVG deed toch mee! Met meedoen van de OVG bleek deze opstelling ineens een complete misgreep daar nu de sterkste twee spelers van Wageningen, GM Jan Timman en IM Sander van Eijk, met wit speelden. Eigenlijk kwam Wageningen niet in gevaar. Het zat ze mee op de witborden. We stonden vrij snel slecht op 3 borden en het 4e bord rekende ik al vrij snel op een punt. Dat bleek ook de einduitslag.

  Volgend seizoen onder Oud Zuylen Utrecht de herkansing!

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.