• Uit bij de buren van Lekstroom

  Posted on maart 30, 2016 by in extern, nieuws, partijen

  diving_chessLekstroom is een fusieclub die neergestreken is in Nieuwegein. In de SGS competitie draaien ze niet lekker en het degradatiespook ligt op de loer. Zorgen dus bij de tegenstander terwijl Oud Zuylen 2 niet meer kan promoveren of degraderen. Tijd dus om aan de persoonlijke scores te gaan werken. Het werd een vriendelijke match tussen veel oude bekenden. Oud Zuylen speelde in de bekende opstelling met aan bord 8 invaller Jan Ackerman.

  Het eerste punt was snel gescoord. Teamleider en schrijver dezes incasseerde al na een uur het punt. Zijn tegenstander gaf een dame weg. Jammer maar het speelt wel zo lekker. Er leek weinig aan de hand op de andere borden. Wachten was het devies. Pas rond 10 uur kwam er leven in de brouwerij. Wout van Goor had een zeer mooie drukstelling, zag echter een matspook en ruilde dames en een set torens af waarmee ook het voordeel vervlogen was. Pim had een redelijke stelling maar pakte ook het remises aanbod al snel gevolgd door Ronald. Frank keek inmiddels tegen een goede stelling met een kwaliteit aan, invaller Jan had de Franse doorschuifvariant, die hij goed kent, netjes dichtgeschoven en rukte op de koningsvleugel op. Ed stond actief maar met een pion minder. 2,5 tegen 1,5 was de score.

  Wout van Veen beleeft grote speelvreugde de afgelopen weken. De eerste helft van het seizoen was soms minder, maar nu vallen de punten als warme broodjes in zijn schoot. En het zijn nog mooie partijen ook. Speel de Parel van Niewaal (link) nog eens na. De tegenstander van vanavond werd verrast in een Ponziani opening. Uit oude boekjes en bij Wout welbekend. Maar zijn tegenstander bleek een vlieg waar al snel één poot vastgezet was. En Wout was niet van plan los te laten. Een gruwelijk gezicht. Er ging één pion af, toen nog één. Er werd gesparteld en gefladderd maar eigenlijk was het wachten op de kill. Die kwam dan ook wel. Speel de partij hieronder rustig na. Denk aan het menselijk leed van de witspeler. Wout liep de hele analyse rond met een lach op zijn gezicht. Natuurlijk, het had spectaculairder gekund, misschien was een offer op g2 kansrijk geweest, maar he waarom dat risico nemen?

  Met een twee punten voorsprong leek de match makkelijk gewonnen. Frank had zich echter in het snelschaaktempo van zijn tegenstander laten meeslepen en de stelling verslechterde zienderogen. Niet bereid op te geven liet hij zich matzetten. Ed gaf remise en zo waren alle ogen, met een 4-3 voorsprong, gericht op het laatste bord. Jan consolideerde, ruilde af en was helemaal gericht op het binnenslepen van de remise. Dat lukte, zonder problemen, want de stelling wat lang gewonnen voor hem. Uiteindelijk was al het vuur uit de partij en uit zijn tegenstander. Met een 4,5-3,5 overwinning konden we ons weer melden bij Jo.

   

  Lekstroom 1 Oud Zuylen 2 3,5 4,5
  1. F.J.M. Lommers (Frank) E. van Eeden (Ed) 0,5 0,5
  2. A. Baas (Aart) W. van Veen (Wout) 0 1
  3. A. Post (Arie) B. Weegenaar (Bertrand) 0 1
  4. J.A.M.M. Jansen R. Gouma (Ronald) 0,5 0,5
  5. H. van Dyk W. van Goor (Wout) 0,5 0,5
  6. J.W. Stoutenbeek P.L. Gentenaar (Pim) 0,5 0,5
  7. M. Wallace (Mitchel) F. Tempelman (Frank) 1 0
  8. S. Bastiaans (Steven) J.C. Ackerman (Jan) 0,5 0,5

Comments are closed.