• Tussenstand Moira-Domtoren tegen Oud Zuylen Utrecht: 0-1

  Posted on november 25, 2016 by in extern
  dscf6672

  Het vijfde van Oud Zuylen had ooit zelfs een eigen shirt.

  Op vrijdag 18 november speelde het vijfde uit tegen Moira-Domtoren 5. Moria-Domtoren uit, altijd lastig, zoals veel Oudzuylenutrechtertjes kunnen beamen. De oplettende lezers weten het: Oud Zuylen Utrecht speelt dit seizoen liefst viermaal tegen teams van Moira-Domtoren. De stand is voorlopig dus 1-0 in ons voordeel. De resterende partijen van deze ‘minimatch’ zullen in het voorjaar worden gespeeld. Zie het overzicht hieronder. Het volgende verslag is van Hans Scheeringa.

  Na het afzeggen van onze teamlijer Patrick (wegens een rock concert van superband Opeth!) en ook nog onverwachts door onze Pieter P. (de eerste keer in zijn twintig jaar (of meer) lid-zijnde van ons welbekende vijfde!!) voor deze match, was er uiteraard de nodige commotie over de vervangers und also bijbehorende bordindeling! Als vervangende teamlijer dus maar getracht er het beste van te maken. Guus wilde per se tegen een bekende van hem spelen, want hij had een positieve score reeks tegen de betreffende persoon etc. Good invaller Jo D. wilde per se zwart (!) en kwam aldus op bord 8 terecht en Guus dus op bord 6. Junior en groot talent Thomas Heerdink nam plaats achter bord 7.

  Tumba houdt van dichschuiven...

  Tumba houdt van dichtschuiven…

  Wedstrijdverloop was na introductie en kennismaking toch wel vrij uniek te noemen. Wij schoten letterlijk uit de startblokken: met alras mooie positieve stellingen voor mijzelve, Bas en Lex (paardje voor). Jo was hoofdschuddend bezig met zijn jeugdige tegenstander, maar stond domweg veel beter. Guus stond erg slecht maar lachte gelukkig nog steeds… Tumba had met zwart al snel weer een dichtgemetselde stelling (zie rechts), waarover ik helemaal niks durf te zeggen, behalve dat er nog erg veel pionnen over waren.

  Steve was zoals gewoonlijk degelijk bezig met zijn partij flamboyant op te zetten. Na een kwartiertje bedenktijd had ik onze eerste bordpunt binnen (lekkere complete b4). Bas stond ook al snel totaal gewonnen maar zijn tegenstander wilde (hopelijk uit teambelang) toch nog doorspelen. Lex had moeite om zijn stuk voor om te zetten in winst en was er nog erg druk mee (en wij dus ook). Thomas ging lekker maar verslikte zich ergens en verloor helaas rap (next time better!). Guus ging lachend ten onder. Jo pakte terecht en mooi zijn winst. Bas was nog steeds bezig met zijn maar niet opgevende tegenstander, maar nog wel 100% winst in het vooruitzicht. Steve en Leta waren nogal degelijk bezig (niets spannend of überhaupt iets over te zeggen). Lex zat nog te zwoegen op zijn gewonnen stelling maar kwam stapje voor stapje gelukkig steeds beter te staan (slow way of winning). Leta en Steve moesten uiteindelijk de punten binnen gaan slepen. Leta deed drie keer (of meer?) een remiseaanbod, hetgeen uiteindelijk werd gehonoreerd. Gevolgd door een remise bij Steve (die het nog ff zwaar had maar het mooi keepte) maar onze puntjes waren binnen (zie onderstaand), met uiteraard dank aan de invallers! Grappig detail was dat Patrick via onze OZU5 whats-app-groep live (hebben de andere OZU teams die ook ?) op de hoogte werd gesteld van het verloop van onze game en wij uiteraard ook van zijn concert (voor den liefhebber een voorbeeld). Dit was tijdens de wedstrijd goed te horen op Lex zijn telefoon, die hij formeel mag aanhouden tijdens schaakwedstrijden. Per abuis speelde ik ook nog eens (ik was toch al klaar) tijdens de wedstrijd op vol volume een echt live fragment van Patrick af van deze Zweedse metal(dead) rockband… Wellicht vaker doen!? Hup ons!!

  SGS 2B, 2016/2017:

    Moira-Domtoren 5 Oud Zuylen Utrecht 5 3 5
  1. A.E. Braams (Ton) B. Jubels (Bas) 0 1
  2. P.J. Mellegers (Pieterjan) S. Vugteveen (Steven) 0,5 0,5
  3. M. Metz (Maarten) H.T. Scheeringa (Hans) 0 1
  4. P. Homan L. Leta (Tumba) 0,5 0,5
  5. J.H. – Veld (Joop) A.J.M. Plum (Lex) 0 1
  6. P. Meijer (Paul) G. van Eeden (Guus) 1 0
  7. T. Schuttevaer (Tim) T. Heerdink (Thomas) 1 0
  8. Th. Wielinga (Thomas) J.J. Drijver (Jo) 0 1
  Datum thuisclub uitclub uitslag
  18-nov-2016 Moira-Domtoren 5 Oud Zuylen Utrecht 5 3-5
  24-mrt-2017 Moira-Domtoren 4 Oud Zuylen Utrecht 6
  28-mrt-2017 Oud Zuylen Utrecht 3 Moira-Domtoren 2
  21-apr-2017 Moira-Domtoren 1 Oud Zuylen Utrecht 3

Comments are closed.