• TPR van 2700+ voor Wout van Veen in Limburg open. Plusscore voor Tom de Jong

    Posted on juni 17, 2019 by in partijen, toernooien

    Foto: Frank Clevers / Limburg Open

    [Door: Tom de Jong] Het open Limburgs kampioenschap was sterk bezet met 10 GM’s, veel IM’s en FM’s en een aantal sterke jeugdspelers. Met 5,5 uit 7 eindigden GM’s Nasuta, Bok, Van Wely en Gurevich op de eerste plek. Ook IM Thomas Beerdsen haalde 5,5 wat een prima prestatie is voor deze jonge speler. In dit illustere gezelschap sprokkelde Tom de Jong 4 punten bij elkaar, veel meer dan professor Elo voorspelde. Wout van Veen won de veteranengroep met gedecideerd spel en een maximale score van 5 uit 5. Hij had, als ik even keek, altijd goede stellingen. Het eindspel van wit met toren en g+h-pion tegen zwart alleen toren kan soms nog problemen opleveren maar Wout maakte dit probleemloos af. De foto is uit de laatste ronde. Omdat zwart mat wordt gezet op g7 rest er voor Wout’s tegenstander weinig anders dan het ondertekenen van het formuliertje.

    Ik won zelf vrij makkelijk van een aantal jeugdspelers en hield een toreneindspel met een pion minder tegen FM Vincent Blom keurig remise. Mijn grootste fout was dat ik mijn laptop niet had meegenomen en een van de laatste der Mohikanen zonder iPhone ben. De ouderwetse informatievoorziening was minimaal en er werd alleen vlak voor de ronde een briefje met indeling opgehangen. Zo kwam ik met wit twee keer in een voorbereide variant terecht. Niet slim van me. De stand en de strijd op de topborden was zo ook niet makkelijk te volgen.

    Hieronder een partij met veel gooi- en smijtwerk uit de laatste ronde. Mijn tegenstander was een Indonesische jeugdspeler die lang aan de topborden speelde maar die op het eind terugviel.

Comments are closed.