• Toptoernooi voor jongste jeugd

  Posted on april 25, 2018 by in jeugd

  Op zondag 22 april werd door de schaakclubs Moira-Domtoren en Oud Zuylen Utrecht het Utrechts kampioenschap voor kinderen uit de groepen 3,4 en 5 van de basisschool georganiseerd. Ondanks het zeer warme weer kwamen hier 75 kinderen op af. Naast de individuele strijd werd er ook gestreden om één schoolplek op de Nederlandse kampioenschappen die in juni ook in Utrecht plaatsvinden.

  Bij de aanmeldingen was al te zien dat er op steeds meer scholen in Utrecht geschaakt wordt. Naast de vertrouwde schoolnamen zoals De Spits en De Koekoek kwamen er ook grote afvaardigingen van relatief ‘nieuwe’ schaakscholen zoals De Pijlstaart en De Fakkel.

  Per groep werden 5 rondes gespeeld. In de jongste groep, kinderen uit groep 3, ging Bent Smeets van De Pijlstaart (het broertje van OZU-speler Kobe Smeets) met een perfecte score met de eerste prijs aan de haal. Zeer opvallend was dat maar liefst 3 spelers van De Fakkel bij de eerste 5 eindigde, en dat terwijl ze pas een paar schaaklessen hebben gehad! Dat belooft veel goeds voor de toekomst.

  In groep 4 was de strijd wat spannender. Duncan Elferink van OZU en De Pijlstaart stond na vier rondes gedeeld eerste, maar verloor in de laatste ronde en moest genoegen nemen met een tweede plek (nog steeds heel goed natuurlijk). De groep werd gewonnen door Loek Tol van de Nieuwe Regentesseschool.

  In groep 5 domineerde basisschool De Spits. Eerste werd Ralf Sterk, tweede Jasper Berns en derde Björn de Groot. Alle drie zijn ze lid van Moira-Domtoren.

  Er werd zeer sportief gespeeld, de tafelleiders hoefden nauwelijks in te grijpen. De NK-plek ging tot slot naar De Spits. Eens kijken of ze op 16 juni in Utrecht de nationale titel weer kunnen grijpen.

  Tot slot dank aan alle vrijwilligers van Moira-Domtoren en OZU!

Comments are closed.