jeugd,  nieuws

Team OZUd1 doet goede zaken

Afgelopen zondag was er weer een grand prix in Utrecht die bezocht werd door meer dan 200 kinderen, waarvan een aantal van Oud Zuylen Utrecht. Kobe Smeets won de massaal bezochte grand prix Magnus Leidsche Rijn. Floris de Vogel werd eerste van groep 10 en Leon Elferink werd derde van groep 6. Duncan Elferink sleepte er geen beker uit, maar wel mooi 4 punten.
Het was een goede oefening voor de allereerste wedstrijd in de externe competitie van het kersverse jeugdteam OZU D1. Deze thuiswedstrijd was dinsdag 27 november. Voor het eerst in jaren kwam er weer een jong jeugdteam van een andere club spelen. Vegtlust D1 moest het opnemen tegen onze OZU D1. Met vier vaste teamleden en vier reserves hebben we een mooi team bij elkaar, dat we in wisselende opstelling kunnen laten spelen. De eerste avond waren dit: Leon op bord 1, Floris op bord 2, Rayan op bord 3 en Jonah op bord 4. Na zo’n 5 minuten was Floris al klaar met zijn partij, waarin hij zo’n snel matje gedaan had, dat hij totaal vergeten was te noteren. Door onwennigheid schoot dat noteren er bij iedereen een beetje bij in maar daar gaan we aan werken.
Los van het analyseren na afloop, is het ook wel praktisch voor een verslag tenslotte. Leon en Jonah speelden zolang door dat we de tweede partij maar even gewacht hebben om tegelijk met de volwassenen te kunnen beginnen die ook hun competitie gingen starten. Gelukkig genoot de wachtende tegenpartij van hun consumptiebon en de geweldige voetbalwedstrijd op tv. Zonder geluid en met ondertiteling een interessante ervaring. Extra potjes geschaakt werd er ook. Leon deed De Leeuw in zijn eerste partij en won, net als Jonah. Uit de notatie kan ik opmaken dat Floris al vroeg in de tweede partij beter stond en dat Leon nadat hij een vork maakte snel mat kon zetten. Rayan had de pech een sterke tegenstander in vorm te hebben en verloor beide partijen. Volgende keer beter. Met een uitslag van 6-2 zijn we het seizoen van de externe competitie geweldig begonnen.
De tweede wedstrijd is een uitwedstrijd, dan reizen we af naar Moira Domtoren.
Sara