• SOS OZU 2 overklast

  Posted on oktober 8, 2021 by in extern, SOS OZU 2

  Door Wout van Veen

  Een gemiddeld ratingverschil van 425 punten overbruggen is weinig teams gegeven. OZU 2 (SOS) is daar ook niet in geslaagd in de thuiswedstrijd tegen Zeist 1. Toch werd harde strijd gestreden. Sommigen onder ons stegen boven zichzelf uit en wisten het ratingverschil te overbruggen door een welverdiende remise uit het vuur te slepen. ‘Oud’gedienden Hans en Patrick door actief spel vanuit objectief waarschijnlijk mindere stellingen. Jonggedienden Midas en Guus konden hun minieme voordeel niet te gelde maken. Helaas werden Osama, Wout en Bert tamelijk kansloos opgebracht.

  De ster van de avond was Bas. Te druk eigenlijk om aan schaken te denken, moest hij op het laatste moment telefonisch worden gealarmeerd maar dat belette hem niet of stimuleerde hem juist om een gesloten Siciliaan in de eindfase om te zetten in een open aanval op de zwarte koning. Door hem niet voorzien stukverlies werd omgezet in een loeiende aanval. Naarmate zijn tijd afnam werden zijn zetten sterker, terwijl dat bij zijn tegenstander, de oude rot Gerard Hamers jr, omgekeerd het geval was. Een genot om naar te kijken voor Bas zijn teamgenoten. Al met al voor ons een dik verdiende nederlaag tegen een team dat hoge ogen gaat gooien voor het kampioenschap.

One Response so far.

 1. Guus Eeden schreef:

  Even aanvulling op wout zijn mooi woorden. Hij heeft zoals wel meer mensen niet alles van mijn party mee gemaakt :

  Mijn party was 1 totaal wild west party zo als altijd( op zet 12 dame er af door mij, daarmee begon dat eigenlijk echt ). Heel soms beter gestaan maar zoals zo vaak in mijn party, oké wel matig tot slecht en dat was vaker het geval. Op het einde en net voor eindespel ging het nog bijna mis. Dacht even dat ik mat had op een gegeven moment zowaar tegen mijn tegenstander. Maar helaas kwam ik 1 tempo te kort en liep die na mijn rekenwerk overal uit. Vanaf zet 35 was het pot remi , wat ik door mocht/moest spelen( voor mogelijk win voor team toen nog) tot uiteindelijk zet 58 tot het echt niet anders kon dan remi.

  Was zeker een leuke pot maar als ik er nu kijken heeft vooral mijn tegenstander veel laat liggen . Ik waarschijnlijk ook wel wat als ooit echt ga na kijken.