• Slotronde Externe Competitie Jeugd 2018-2019

  Posted on juni 28, 2019 by in jeugd
  [Door: Sara Zondergeld]
  Vrijdagavond 21 juni was het zo ver: de slotronde van de externe competitie van de Jeugd van dit seizoen. De slotronde werd gehouden voor alle groepen in de klasses A, B en D tegelijk bij Magnus Leidsche Rijn. Team OZU D1 stond tweede en was vastbesloten die tweede plaats te behouden. De eerste plaats was onbereikbaar, zelfs als wij met 8-0 zouden winnen dan moest Moira Domtoren minder dan 2 punten scoren. Dat zat er niet in, want van tevoren wisten wij dat Moira Domtoren een niet al te sterke tegenstander zou krijgen en de nummer 3, Houten, evenmin. Dat werd aanpoten voor ons team, dat het toch moest gaan opnemen tegen HSG D2.
  Maar net op tijd waren we compleet met het team, bestaande uit Leon, Floris, Duncan en Jonah, en werd begonnen met de eerste wedstrijd. Deze werd gewonnen met 3-1 en de tweede ook.
  Een echte overwinning dus en genoeg om de tweede plaats te behouden! Voor het eerst in jaren had Oud Zuylen Utrecht weer een jeugdteam en om dan zo de competitie af te sluiten, dat is natuurlijk geweldig.
  Leon, Floris, Duncan en Jonah hebben de meeste partijen in de externe competitie gespeeld, maar ook de spelers Rayan, Tessa en Jacco hebben dit seizoen bijgedragen aan de resultaten en de teamspirit. Bedankt allemaal!
  Na de prijsuitreiking waren we nog best laat thuis. De volgende dag moest Duncan alweer spelen bij Magnus Leidsche Rijn. Toen werd daar het NK Schoolschaken Middenbouw gehouden, waar De Pijlstaart met een heel aantal kinderen uit groep 3, 4, en 5 eveneens voor geplaatst was. Duncan en Bent waren voor de derde (!) opeenvolgende zaterdag weer van de partij voor een NK. De Pijlstaart kwam op een respectabele 8ste plek uit (van de kleine scholen). Bent werd individueel in zijn groep 3de en Duncan 4de.

Comments are closed.