• SGS-Veteranentoernooi, seizoen 2013-2014

  Posted on april 28, 2014 by in toernooien

  SGS-Veteranentoernooi 2013-14

  Hans Karelse en Wim Velker, die samen gedeeld eerste werden.

  (door Ries van leeuwen, voor de eindstand en alle details plankzeilt u naar de SGS) Dit toernooi werd door de SGS georganiseerd met medewerking van de verenigingen: SV Oud Zuylen, En Passant en SC Amersfoort. De eerste ronde was zodanig dat de kanshebbers voor de eindoverwinning allemaal tegen een speler met een lagere rating werden ingedeeld. Er waren dan ook geen verrassingen, al is de overwinning van Rijn De Jonge op Jan Pool toch wel opvallend te noemen. De 2e ronde gingen we naar Amersfoort en daar wisten, Wim Velker, Hans Karelse en Ton Braams hun tweede partij in winst om te zetten. Gedrieën namen zij de leiding in het toernooi en gezien hun rating was dat geen verassing. Ronde 3 was weer bij Oud Zuylen en daar nam Ton Braams de leiding door een overwinning op Rob Kruis. Wim Velker speelde remise tegen Hans Karelse. We gingen voor de vierde ronde naar Bunschoten-Spakenburg. Ton Braams behoud de leiding door een remise tegen Hans Karelse. Wim Velker komt niet verder dan remise tegen Ton Strik. Henk Bloemink had een bye, maar beland na klachten in het ziekenhuis. Voor de vijfde ronde was de SC Amersfoort bereid de voor die dag geplande ronde over te nemen van de SV Oud Zuylen omdat onverwacht de speelzaal niet beschikbaar bleek te zijn.

  Ton Braams werd derde.

  Ton Braams werd derde.

  Wim Velker wint de onderlinge partij van Ton Braams en Hans Karelse blijft ook punten verzamelen. Nu won hij van Hans Ossebaar. Ton Strik wint van Rijn De Jonge en komt steeds hoger in het klassement. Wat later zal blijken was dit de laatste partij van Ton in dit toernooi. Kort voor de zesde ronde in Utrecht kwam de mededeling dat Ton na een kortstondige ziekte plotseling was overleden. Henk Bloemink meldde zich definitief af voor het toernooi. Ronde zes bracht ons een vooruit gespeelde partij tussen Wim Sliep tegen Rijn De Jonge. Wim behaalde zijn eerste overwinning. Voor de aanvang van deze ronde vroeg Jo Drijver een moment van stilte voor het overlijden van Ton Strik. Wim Velker en Hans Karelse winnen hun partij. In de laatste ronden zouden de beslissingen vallen. We gingen daarvoor weer naar Amersfoort. Wim, Ton en Hans zouden hier de prijzen gaan verdelen. Alle drie wonnen ze hun partij, al ging het bij Ton Braams met de nodige moeite. Een remise was genoeg voor de derde prijs, maar een aanbod van Jan Pool werd afgewezen. Hij moest diep gaan, maar uiteindelijk wist hij toch te winnen. Door deze uitslagen eindigden Velker en Karelse met zes punten bovenaan en zullen nu in twee partijen gaan beslissen wie de wisselbeker een jaar op de schoorsteenmantel mag plaatsen. Bij twee remises wint Velker omdat hij een weerstandspunt meer heeft.

  SGS-wedstrijdleider Colijn Wakkee

  SGS-wedstrijdleider Colijn Wakkee

  Henk Bloemink kwam niet verder dan twee remises en een bye. Ondergetekende wist na twee nederlagen eenmaal te winnen en vier keer remise te spelen. De enige winstpartij behaalde ik tegen René Vercoutre. Dertig jaar geleden heb ik een keer tegen hem gespeeld tijdens de SGS-wedstrijd Zeist 3- Oud Zuylen 5. Een beter staand eindspel wist ik nog te verprutsen, dus was er sprake van revanche in onderstaande tegen René Vercoutre. De 82-jarige Arno De Visser, die bij HSG speelt, behaalt de ene overwinning naar de andere op zijn club. Nou, dat heb ik weer, dacht ik. Dat was opletten en nadat ik een remiseaanbod zag afgewezen kon ik na een opgezet valletje, onder de woorden: ‘Ja, ja, ik heb het wel gezien hoor,’ alsnog het halfje in ontvangst nemen.

  (klik op het balkje bovenin om een partij te kiezen)

  Ries van Leeuwen

Comments are closed.