• Hoge score Dieren NK Open, qua gezelligheid dan

  Posted on juli 30, 2016 by in toernooien
  Bart en Sam vertegenwoordigen Jong Zuylen Utrecht

  Bart en Sam vertegenwoordigden Jong Zuylen Utrecht

  De zesdaagse werkweek is al lang afgeschaft, maar dat geldt niet voor schakers. De zesrondige groep van het NK Open 2016 in Dieren zit er al op voor de Oudzuylenutrechters. Sommige anderen spelen zelfs geheel vrijwillig negen dagen. Eén partij per dag, KNSB-tempo, dus dat kan wel een uurtje of zes duren als je pech hebt. Hoe de resultaten ook waren, veel mensen vinden het een aangenaam toernooi: intiemer dan Tata, meer in de bewoonde wereld dan het Groningen Chess Festival en centraler gelegen dan Vlissingen of Hoogeveen. En het is in de zomer: op het doorgaans zonnige terras kon men analyseren en elkaar bijbieren dan wel chillen, naar believen.

  Qua prestaties was ons sextet wisselvallig, zoals te verwachten was in een voor ons relatief sterk veld (winnaar Andries Mellema had bijvoorbeeld een rating van 2192). Iedereen van ons bevond zich in de onderste helft van de ratinglijst, dus hevige weerstand was te verwachten. Wout en Judith waren niet bijster in vorm (we hoorden uitroepen als: “Ik stop met schaken! Ik ga breien!”) en scoorden beneden hun stand. Erik deed het goed met een 50%-score tegen sterke tegenstanders. Sam kwakkelde wat met zijn gezondheid en kon het toernooi niet uitspelen. Bart had een beetje pech: de eerste twee ronden kon hij wegens werk niet komen en de derde was hij uitgeloot. En in de laatste ronde was hij tegen Judith ingedeeld. Hoe dan ook, het werd een wilde partij met veel gecombineer, zelfs een dameoffer. Hij eindigde in remise. We willen dit spektakel graag eens zien. Al speelde Bart een half toernooi, hij deed het overigens helemaal niet slecht tegen het gretige en louter op winstbejag beluste toernooivolkje. Zelf heb ik alleen maar tegenstanders gehad die een hogere rating hadden. En al liet ik in de laatste ronde de remise door vermoeidheid wellicht glippen en waren mijn partijen weer één groot feest der gemiste kansen, ik vond het een toffe week.

  Sowieso kunt u hier nog wat leuke partijen verwachten want die waren er zeker. Geen grootmeesterpartijen, maar amusant koffiehuisschaak en vrolijke fratsen op de 64 velden, die prutsers van ons niveau nog kunnen volgen. Toeschouwers waren er ook: Leo Keijzer kwam langs, Ger Hageman hebben we gespot, alsmede Pieter Jan Mellegers en Joep Jacobs (eind jaren tachtig lid van Oud Zuylen).

  Naam rating TPR score
  Erik van Dijk 1794 1955 3 uit 6
  Alwin van Ee 1731 1856 3 uit 6
  Wout van Veen 1770 1705 2 uit 6
  Judith van Amerongen 1749 1531 1½5 uit 6
  Bart de Vries 1500 (geschat) 1623 1 uit 3
  Sam Rijken 1700 (geschat) 1620 1½ uit 5

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.