• Schaken in Hoevelaken (Hoevelaken 1 – OZ6)

  Posted on november 18, 2015 by in extern

  Op vrijdag de 13e stond de eerste wedstrijd van ons viertal op de agenda. Dit viertal speelt al enige jaren in de kampioensgroep. Vorig seizoen is het team op het nippertje NIET gedegradeerd. Promoveren is er in deze klasse sowieso niet bij, maar het moet niet moeilijk zijn om het dit seizoen beter te doen dan het vorige.
  Voor twee van de vaste spelers is de reis naar Hoevelaken niet meer dan een leuk fietstochtje. Een van hen was deze wedstrijd echter verhinderd en de andere stapte toch in de auto om twee teamgenoten van het station op te pikken. De laatste kwam met eigen auto uit Utrecht.
  Ruim op tijd arriveerde iedereen bij de speelzaal. Zo vroeg zelfs dat we het nog een kwartier zonder koffie moesten stellen.
  Op papier was het team van de Hoevelakers een stuk sterker dan het onze. Op alle borden (behalve het hoogste) werden door Oud Zuylen goede zaken gedaan. Zowel Paul Meijer als Guus van Eeden speelden tegen veel sterkere tegenstanders. Paul won op bord 4. Guus remiseerde op bord 3. Jo Drijver haalde de matchpunten binnen door zijn partij te winnen. Marc op bord 1 won met een ingewikkelde combinatie een pion, liet vervolgens teveel stukken binnen en stond ineens midden op het bord MAT. De eerste winst voor het team is binnen.

  Hoevelaken 1 Oud Zuylen 1 1,5 2,5
  1. G. van Pel (Gerben) M.A.M. Jongerius (Marc) 1 0
  2. K. de Bree (Karel) J.J. Drijver (Jo) 0 1
  3. T. de Jongh (Tim) G. van Eeden (Guus) 0,5 0,5
  4. D. van Pel (Daan) P.H.P. Meijer (Paul) 0 1

Comments are closed.