jeugd,  toernooien

Schaakkampioenschap basisscholen gewonnen door De Spits

De opkomst was overweldigend. Hier zien we gediplomeerd schaaktrainster Judith, medeorganisator van dit geslaagde toernooi.

Ruim 200 kinderen van 22 basisscholen deden zondag 12 januari mee aan het Utrechts Schaakkampioenschap voor basisscholen. Er strijden 51 teams van 22 basisscholen in Utrecht om de Schaaktitel beste basisschool van Utrecht. De winst ging dit jaar naar De Spits. Het toernooi vond plaats in het Leidsche Rijn College. Aan het toernooi deden scholen mee uit Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten en Haarzuilens. Een uitgebreid verslag vindt u hier.


Uit het persbericht: de deelnemers zijn te zien op http://magnusleidscherijn.nl/deelnemers-2014-inschrijvingen-bijgewerkt-3-januari.

Volg de partijen live via Internet!
De partijen van de 2 topmatches zijn elke ronde te volgen op Internet. Ook kun je gedurende de dag de uitslagen en standen op Internet volgen. Kijk zondag op de site van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.

Op zondag 12 januari 2014 organiseren de schaakclubs Moira Domtoren, Oud Zuylen en Magnus Leidsche Rijn het Utrechts Schaakkampioenschap voor het primair onderwijs. Aan dit toernooi kunnen kinderen van alle groepen meedoen. Kinderen spelen in teams van 4 spelers met hun school tegen teams van andere scholen. De 6 beste teams plaatsen zich voor de regionale kampioenschappen in maart.
De inschrijving is geopend. Alle informatie vindt u via deze pagina op de website van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.

Voor wie is het toernooi?
Het Utrechts kampioenschap is bedoeld voor alle kinderen van alle basisscholen in de Gemeente Utrecht, dus inclusief Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Kinderen spelen in teams van 4 spelers met hun school tegen teams van andere scholen.

Plaatsing voor de regionale kampioenschappen
De zes sterkste teams uit de gemeente Utrecht mogen deelnemen aan de regionale kampioenschappen, die worden gehouden in Amersfoort op 8 maart 2013 (halve finale) en 22 maart 2014 (de finale).

Locatie
We spelen in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1, Utrecht. Telefoon: 030 670 2660.

Organisatie
De organisatie is in handen van de schaakclubs: