• Resultaten van de tandemsimultaan

  Posted on augustus 22, 2019 by in intern, simultaan

  Op 20 augustus speelden Marcel en Jaap een tandemsimultaan tegen 19 clubgenoten. Beide simultaangevers zijn deze keer niet met elkaar op de vuist gegaan. Marcel opende e4 op alle borden (naar eigen zeggen omdat hij een hekel heeft aan d4). Jaap noteerde op een notatiebiljet de namen van de tegenstanders bij het zetnummer waarop de partij beeindigd werd. Dat leverde het volgende lijstje op (met de score van de betreffende tegenstander. Dat lijstje vindt u onderaan deze pagina.

  Wouter Visser kwam wat later de zaal binnen en liep wat zetten achter. Deze strategie wierp zijn vruchten af, zoals in de uitslagen te zien is. Hij scoorde een half punt.

  Harm-Theo Wagenaar was als laatste klaar. Zo laat zelfs dat de laatste trein naar Amersfoort al vertrokken was, en uw verslaggever het dus moest hebben van getuigenverslagen en foto’s. Harm Theo heeft het volgende leerzame partijfragment ingezonden.

   

  6. Ton Mackaaij (0)
  13. Theo Rooijakkers (0)
  14. Huib Olij (0)
  16. Guus van Eeden (0)
  19. Marc Jongerius (0)
  20. Hemmo Mulder (1/2)
  20. Ed van Eeden (1)
  21. Meindert van der Linde (1/2)
  22. Midas Schonewille (0)
  22. Marijke Kok (0)
  23. Andre van Dijk (0)
  28. Leo Keijzer (1)
  30. Freek Busstra (0)
  ??. Judith van Amerongen (0)
  ??. Wiebe Brouwer (0)
  ??. Martijn de Haan (0)
  ??. Jan Maarten van den Boogaart (1)
  ??. Wouter Visser (1/2)
  ??. Harm-Theo Wagenaar (1/2)

   

   

One Response so far.

 1. Jaap van der Tuuk schreef:

  Interessant, Harm-Theo.Ik had het ook niet gezien,maar had uit veiligheidsoverwegingen altijd voor gxh5 gekozen.Maar ja,niet aan zet.