• OZU3: een geflatteerde nederlaag?

  Posted on maart 24, 2018 by in extern

  Ook over slechte en tegenvallende wedstrijden moet bericht worden. Er is hard gestreden.
  Met nog twee wedstrijden op het programma én tegen de top twee moest het net iets anders gaan als de vorige matches. Vijf gelijkspelen, nipt net niet. Mijn oproep in de aanvang van de match tegen Moira: laat schroom vallen en misschien valt het dan eens goed deze competitie. De uitslag 7,5 – 0,5 doet vermoeden dat het een kansloze avond was. Allerminst, er is gevochten alleen de schade was vroeg in de avond al aangericht. Wout van Veen raakte met zwart in een Spanjaard uit de theorie en zag snel een dame op g7 binnenvallen. Na wat kansen zoeken, moest de koning al snel om. Bertrand zag weinig tegen een Hollands. De diagonaal (h1-a8) was afgesloten, de loper van zwart genoot alle ruimte door het centrum. Mijn loper op c1 is niet van zijn plaats gekomen. Dan weet je het wel.
  Freek probeerde wat in een Pirc, verloor een kwaliteit en al snel de rest van de partij. De 3 – 0 stond dus snel op het bord. Toch leek het niet kansloos. Sander had een prima koningsaanval, Harm-Theo stond gedegen positief, Wout van Goor had het moeilijk in een rommelige stelling, Harm stond veel beter met een mooie koningsaanval. Evert had actief stukkenspel in het centrum.

  Wout van Goor raakte langzaam de controle over zijn stelling kwijt en moest in een ongelijk eindspel met een doorgebroken d-pion uiteindelijk de strijd staken. Toen rond 11 uur ook Evert zijn damevleugel noodlottige gaten vertoonde was het pleit beslecht.

  Met 5 – 0 voor schreef ik eigenlijk al een 5,5 – 2,5 nederlaag op. Harm-Theo een toren voor (met beide spelers stevige tijdnood), Harm twee pionnen en een dame in de plus en Sander werd echt wel remise. Maar bij Moira is opgeven in een verloren stelling niet een vanzelfsprekendheid. Bij Harm-Theo strikte zijn tegenstander een slimme mat truc waar hij geen verweer tegen had. Sander redde het halfje.

  Bij Harm werd het gênant. Zijn tegenstander speelde slechts op de klok. En was er trots op dat het punt gescoord werd. Hij ging op één zet na mat. Harm was boos en gefrustreerd na uren tegen gewonnen stelling aan te kijken. Volgens de Morianen is zijn tegenstander een straatvechter. Laat die man de volgende keer dan aub lekker buiten.

  We staan nu laatste. We spelen in de gezamenlijke slotronde op 20 april tegen Amersfoort 2 dat graag promotie wil maken. Wij niet degraderen. Winst voor OZU3 is voldoende om dat te bereiken. Er is dus hoop. Er is altijd hoop. Nu de punten nog. (En schaken op vrijdag, het zou verboden moeten worden!)

  Moira-Domtoren 1 Oud Zuylen Utrecht 3 7,5 0,5
  1. K.T. Rose (Tom) S. – Blok (Sander) 0,5 0,5
  2. T. Hacquebord (Tjerk) E.G.A. de Graaf (Evert) 1 0
  3. A. ten Hertog (Albertus) B.W. Weegenaar (Bertrand) 1 0
  4. B.J. – Andriessen (Bart Jan) W. van Goor (Wout) 1 0
  5. J.A. de Kraker (Johnny) H.T. Wagenaar (Harm Theo) 1 0
  6. A.J. – Beijer (Bram) F. Busstra (Freek) 1 0
  7. K. Wandy (Kasim) H. Verbeek (Harm) 1 0
  8. E.M.M. de Vroome (Ernest) W. van Veen (Wout) 1 0

Comments are closed.