• OZU promoveert met de teambattle! Versterking gezocht.

  Posted on mei 19, 2020 by in Online, teambattle, toernooien

  [Door Judith van Amerongen]

  Al een aantal weken speelt OZU mee met de teambattle op Lichess. Op zondagavond wordt gespeeld tegen leden van diverse andere clubs, waaronder Moira Domtoren. We spelen in de 3e divisie en wilden wel eens een keer promoveren. En dit is zowaar gelukt!

  KoningKobe leidde het team vakkundig naar ongekende hoogtes. Hij werd heel knap derde in een veld van 74 deelnemers, achter Manuel Bosboom en IM Pieter Hopman.

  Een mooi mat uit een van Kobe zijn partijen:

  Ook Freek (Blitzhouten) eindigde knap in de top 10. Een van Freek zijn snelle winstpartijen is hier te vinden:

  Leon (Leonschaker) speelde een toptoernooi. Hij wist Tjerk Hacquebord van Moira twee keer te verschalken en eindigde met een tpr van 1983. Leon schaakt heel veel en is heel veel sterker geworden. Dat mocht ook deze speler met een rating van 2100+ ervaren.

  Evert nam voor de eerste keer deel en ook de twee Hansen gaven acte de présence. Dit onder meer naast vaste deelnemers zoals Arie, Ton en Marc.

  Komende zondag gaan we het dus een divisie hoger proberen. Het niveau is hier aanmerkelijk hoger, dus het zou erg fijn zijn als ook de wat sterkere schakers van onze club deelnemen. Het doel is om ons minimaal één keer te handhaven. Ook is het leuk om je tijdig aan te melden voor de teambattle als je toch mee wil doen. De ervaring leert dat hoe meer mensen zich al aangemeld hebben, hoe meer mensen er meedoen.

Comments are closed.