• OZU presteert goed in Dieren

    Posted on augustus 2, 2018 by in toernooien

    Op het Open Nederlands Kampioenschap waren 5 leden van OZU te vinden: Leo in het zesrondig toernooi 2, Bart en Judith in het zesrondig 1 en Dirk en Tom de Jong in de hoofdgroep. Op het moment van schrijven zitten de zesrondige toernooien erop. Leo draaide het hele toernooi mee in de top van zijn groep. Uiteindelijk werd hij vierde met 4,5 uit 6, een prima score.

    Bart en Judith hadden het zoals verwacht wat zwaarder in het zesrondig 1. Met een winstpartij haalde Bart toch weer een aardige ratingwinst, waarmee hij de stijgende lijn na de winst in de C-groep van het OKU doorzet. Judith herstelde zich goed na twee nederlagen in de eerste ronden. Als ze in de laatste partij geen stuk had weggegeven had er nog meer ingezeten, maar met 2,5 uit 6 en een aardig tpr mag ze toch tevreden zijn.

    Dirk staat na 6 ronden in de hoofdgroep op een nette 50 procent. Bij zijn uitslagen springen vooral de remises tegen Manuel Bosboom en Ivo Maris in het oog. En dan is er nog Tom die tot nu toe een toptoernooi draait. Na een strakke remise tegen IM Willy Hendriks in ronde 3 volgden winstpartijen tegen FM Ivo Maris (een partij die het naspelen waard is) en tegen IM David Miedema. Met een TPR van 2419 zal Tom tot nu toe zeer tevreden zijn. Hopelijk kunnen beide mannen deze goede resultaten de laatste drie ronden doorzetten.

Comments are closed.