• OZU 7e op NK Schaakvoetbal

  Posted on juli 23, 2017 by in toernooien

  Sebastiaan en Vincent in actie. Foto: Henk van Lingen

  (door Evert de Graaf) Op zondag 16 juli werd in Utrecht weer het NK Schaakvoetbal georganiseerd. Pieter Nieuwenhuis is de grote organisator van dit toernooi. De datum was dit jaar iets later dan andere jaren in de hoop dat wellicht Magnus Carlsen er dit jaar er ook bij zou zijn, maar helaas. Gezien de vakantietijd, deden er dit jaar slechts 8 teams mee, maar dat maakte de gezelligheid er niet minder om.

  Met een aantal teams uit de Meesterklasse en met 3 grootmeesters (Jorden van Foreest, Jan Smeets en Twan Burg) was het toernooi wederom sterk bezet. Ons team had een aantal oudgedienden. Helaas kon het team niet volledig worden gemaakt met spelers van OZU en waren er een aantal oud-leden en bekenden die het team completeerden. Het team speelde heel verdienstelijk, maar op schaak-nivo kwamen wij tekort tegen de grote teams. In de ochtendronde werd met schaken werd alleen tegen Paul Keres een keer gelijk gespeeld en keer gewonnen. Met voetballen kwamen wij steeds goed uit de startblokken, vaak kwamen wij zelfs voor, maar in de loop van de wedstrijd hielden wij niet stand. Hierdoor werden alle voetbalwedstrijden in de ochtendronde verloren. Het betekende dat wij in de middag gingen strijden om plaats 5 t/m 8.

  In de middag ging het beter. Hierin werden 5 schaakmatch punten behaald. Bij het voetballen werd ook een keer gelijk gespeeld. Hierdoor eindigden wij op een 7e plaats. Wij hielden het 2e team van SISSA achter ons. Winnaar van het toernooi werd HMC uit Den Bosch voor het 1e team van SISSA. De dag werd afgesloten met een gezellige barbeque.

  Volgend seizoen zullen wij er weer bij zijn. Hopelijk kunnen wij het team dan volledig uit spelers van OZU laten bestaan.

  Persoonlijke scores:

  Sebastian Halfhide 0 uit 12

  Vincent Diepeveen 4 uir 12

  Pieter Nieuwenhuis 5,5 uit 12

  Sjoerd van Roon 3 uit 12

  Ankit Mahdi 10 uit 12

  Seth van der Vegt 2 uit 10

  Floris van der Blom 4,5 uit 11

  Evert de Graaf 7 uit 10

  Sven Tak 0 uit 5

  • meer foto’s van Henk van Lingen van dit NK

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.