• OZU 2 ten onder in Haarlem

  Posted on oktober 11, 2016 by in knsb, partijen

  Oud Zuylen Utrecht 2 heeft ook de tweede ronde van de KNSB-competitie niet overleefd. Het team verloor met het kleinst mogelijke verschil van Haarlem 2. Nu volgt een verslag door Jo Drijver.

  Het is wennen met twee teams in de KNSB. Bij de thuiswedstrijd begon het al met de indeling van de zaal, het rondbrengen van koffie, de analyseruimte, een echte wedstrijdleider die je netjes moet ontvangen en vervolgens in de watten leggen enz. Zijn hier richtlijnen voor net als bij het voetballen? Een eigen kamer met douche? Koffie met gebak? Wie het weet mag het zeggen. Gelukkig heeft Judith mij die middag geholpen en beloofd om alle thuiswedstrijden aanwezig te zijn. Dat geeft me rust en tevens weet ik dat dan alles goed komt.
  Bij de eerste uitwedstrijden nog grotere problemen. Het eerste had drie invallers nodig. Waar haal je ze vandaan? Uit het tweede, makkelijk gezegd. Dan draait de teamleider van dat team voor alle problemen op en kan hij op het laatste moment invallers gaan zoeken. Voor de spelers is dan al het hele seizoen bedorven: ieder keer met invallers spelers en degradatie ligt op de loer. De spelers van het derde spelen liever niet op zaterdag. Het eerste redde het met een nieuw lid (Tom de Jong), een speler van het tweede (Marcel van Os) en een speler van het derde (Ed van Eeden).
  Mogelijke gevolg: het tweede verliest met 4½ – 3½ en de teamleider slapeloze nachten.
  Wat is hier de oplossing?

  De reis naar Haarlem was verschrikkelijk. Er bleek een brug in de buurt van Haarlem niet meer open en dicht te kunnen met als gevolg ellenlange files. Niemand kwam op tijd waardoor ook het begin van de wedstrijd wat werd opgeschoven.
  We rekenden op een goede afloop maar later bleek het dat we ons ten onrechte rijk rekenden. Hoewel, de winst heeft er in gezeten. Het begin was overdonderend. Carol Peter mepte zijn tegenstander met grof geweld van het bord en Meindert deed hetzelfde maar dan met fijnere middelen. Het resultaat was hetzelfde en we stonden met 2-0 voor. Albert Jan trok verwoed ten aanval en drukte zijn tegenstander helemaal in de hoek. Het wachten was op de beslissende klap. Maar net als bij voetbal, valt het doelpunt aan de andere kant. De verdediging werd verwaarloosd en prompt ging er een stuk verloren en wat nog erger is een vol punt. Bram knoeide in de opening en zat zich op te vreten achter het bord. Hij wist zich echter uit de nesten te werken, overzag de winst van een pion, en was dolgelukkig met een remise. Ook Marc kwam niet verder, maar speelde wel een gave partij die gelijk opging.
  Bij een stand  van 3-3 was er nog hoop. Jan Maarten leek te gaan winnen maar dat lukte dit keer niet terwijl Harm-Theo ondanks een formidabele inzet er geen remise uit kon slepen. We zijn hem veel dank verschuldigd voor de hulp die hij ons op het laatste moment heeft geboden.
  Het resultaat was snel vergeten toen de Chinees allerlei potjes en pannetjes met diverse soorten ‘verf’ op tafel zette. Het werd dan toch nog gezellig.

  De partij van CP was erg fraai, compleet met torenoffer.

  [Event “KNSB”]
  [Site “Haarlem”]
  [Date “2016.10.08”]
  [Round “2”]
  [White “Ben de Jong”]
  [Black “Carol-Peter Gouw”]
  [Result “0-1”]
  [ECO “B11”]
  [Annotator “Gouw”]

  T HWP Haarlem 2 1960 Oud Zuylen Utrecht 2 2006
  1. Enno Noordhoff 2031 Arie Schwartz 2175 1 0
  2. Rene Duchêne 2083 Marc Schwartz 2028 ½ ½
  3. Peter Beerens 1968 Meindert van der Linde 2040 0 1
  4. Harry Lips 2011 Harm Theo Wagenaar 1857 1 0
  5. Hubrecht van den Brekel 1939 Albert Jan Hummel 2019 1 0
  6. Ben de Jong 1920 Carol-Peter Gouw 2003 0 1
  7. Wolf Mestrom 1858 Bram Semeijn 1975 ½ ½
  8. Allard Ligteringen 1866 Jan Maarten van den Boogaart 1955 ½ ½

   

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.