• OZ 5 brandt Hoogland af

  Posted on maart 15, 2016 by in extern

  (Hoogland 4 – Oud Zuylen 5, maandag 14-3-2016, door een anonieme verslaggever ter plaatse) Om kwart over zeven was Oud Zuylen al aan het helpen met het inrichten van de zaal! Direct daarna waren Midas en Bart druk aan het oefenen voor de komende wedstrijd. Ze hebben nog heel wat partijtjes in te halen en verheugen zich al op de wedstrijden van de bondscompetitie. Om half acht gingen we van start en de eerste die zich kwam melden was Louis Klaassens (0). Hij speelde tegen een klein ventje dat mogelijk een keer wat later thuis mocht komen. Dat mannetje speelde niet allen vlug maar ook behendig. Louis had het moeilijk en voordat hij het wist was het afgelopen en kon zijn tegenstander alsnog vroeg naar bed.

  Vervolgend was het Bas Lobik (1) die de stukken in de beginstelling zette. Wat er met Bas aan de hand is, weet niemand maar hij veegt de ene na de andere tegenstander van het bord en is gewoon niet meer te kloppen. Zijn standaardvariant is dodelijk. Daarnaast onze teamleider Jo Drijver (½). Zijn schaken lijkt negens meer op en winst is er sowieso niet meer bij. Ook nu rekenden de omstanders op winst maar zelf zag hij het niet zitten en vluchtte in herhaling van zetten. Hij kan zich in het vervolg beter bezighouden met het inrichten van de zaal, het neerleggen van de borden en het opstellen van de stukken. Hij stelde al voor om te bedanken en lid te worden van Utrecht. Dat plan werd echter getorpedeerd.

  Dan Midas Schonewille (1). Enthousiast trekt hij weloverwogen ten strijde waarbij hij een enkel offertje niet schuwt. Nu stond het bord volledig in brand en kon hij zijn tegenstander mat zetten. Bij de andere nieuwe ster in het vijfde, Bart de Vries (½), gaat het met iedere wedstrijd beter en hij voelt zich al helemaal thuis in dit achttal. Ditmaal liet hij zien dat je nooit moet opgeven en moet vechten tot het einde. In het middenspel verloor hij een stuk maar wist met veel lef een witte pion door te laten dringen tot b7. Zwart moest zijn dame op b8 stationeren waarna Bart remise afdwong door eeuwig schaak. Prima.

  HeesbeenVervolgens Arnold Heesbeen (0), terug van een tijdelijke onderbreking. Fris en fruitig trok hij ten aanval en leek te zullen slagen. Helaas, het lukte net niet. Hij de verdediging te hebben verwaarloosd: die was zo lek als het Waterliniemuseum in Bunnik. Nog erger. Zo lek als het dak van het vernieuwde station van Utrecht CS waar het binnen harder regent dan buiten. Ze hebben zulk mooi materiaal, zulk mooi gereedschap, zulke mooie hulpmiddelen maar een gebouw waterdicht afleveren is er niet mee bij. Sinds het afschaffen van de ambachtsschool hebben we helaas geen vakmensen meer.

  En dan onze entertainer Theo Rooijakkers (1). Met zijn favoriete kleur wit weet hij twee vrijpionnen voor te komen in een totaal gewonnen stelling. Als Ton bij een 3-3 stand remise aangeboden krijgt vraagt hij of dat mag worden aangenomen. Een blik op het bord van Theo maakt ons sprakeloos. Hij staat inmiddels een pion achter en ook zijn paard kan risicoloos worden geslagen. Zijn tegenstander ziet dat gelukkig niet maar Ton krijgt alsnog de opdracht om op winst te gaan spelen. Theo, zet met een daverende knal een dame naast zijn bord om zijn opponent te intimideren. Het lukt, zijn paard houdt de twee zwarte pionnen tegen en de laatste pion van Theo brengt hem alsnog de overwinning. Ton Mackaaij (1) wil dan geen remise meer omdat hij inmiddels gewonnen staat en brengt de uitslag op 5-3. Een mogelijk wat ‘pissig’ stukje, maar ik krijg net te horen dat door brandstichting die mooie molen in Oud Zuylen tot de grond toe is afgebrand. Jammer dat we de brandstapel niet meer kennen. De enige straf voor die zieke geesten!

  SGS 3e Klasse 2015/2016 3A:

    Hoogland 4 Oud Zuylen 5 3 5
  1. A.J.J.M. Schillemans (Ton) T. Mackaaij (Ton) 0 1
  2. L. Kool (Laurens) J.J. Drijver (Jo) 0,5 0,5
  3. B.E. Heitinga (Beer) B. Lobik (Bas) 0 1
  4. N.A.L. van Doorn (Niek) A. Heesbeen (Arnold) 1 0
  5. M. Kool (Martijn) T.M.H. Rooijakkers (Theo) 0 1
  6. S. – Buzogany (Szabolcs) M. – Schonewille (Midas) 0 1
  7. J.J. Kok (Jan) B. de Vries (Bart) 0,5 0,5
  8. I.A. Konig (Ignace) L.J.W. Klaassens (Louis) 1 0

Comments are closed.