• Oud Zuylen Utrecht goed vertegenwoordigd in Dieren

  Posted on juli 25, 2016 by in toernooien

  Aan het NK Open in Dieren nemen zes van onze leden deel. Ze zitten ook nog eens in dezelfde groep: “Zesrondig 1.” Wout van Veen is zelfs dagenlang met zijn boot onderweg geweest om in een haventje bij de IJssel in de buurt van Dieren aan te leggen.

  Maandag 25 juli was de eerste ronde. Die verliep niet heel gunstig: Judith van Amerongen, Sam Rijken, Alwin van Ee en Wout van Veen verloren. Alleen Erik van Dijk speelde remise. Bart de Vries start later. Overigens niet zo raar: de OZU’s zijn allemaal in de onderste helft van de lijst gestart en in de eerste ronde werden ze ingedeeld tegen de bovenste helft. Ook Lena de Kraker van Moira-Domtoren doet mee en behaalde remise. In “Zesrondig 2” figureert een jeugdspeler die in vorige jaren op ons Zomerschaak aanwezig was en die van alle schakers waarschijnlijk de enige is met een driedubbele achternaam: Vincent Richtering Blenken Raaijen. Zijn moeder was jeugdlid bij de club, dus toch ook een beetje Oud Zuylen Utrecht. Ook voor hem eindigde de eerste ronde helaas in een nul. Gelukkig is de loting voor ronde 2 een stuk lichter.

  Wout merkte nog op dat de veelvuldig aanwezige jeugdspelers zo praktisch spelen. Doelgericht en planmatig. Zoals Znosko-Borovsky al zei: “Je moet niet naar een zet zoeken, zelfs niet naar de beste zet, maar naar een uitvoerbaar plan.” Daar houden we ons in het vervolg aan.

  Mocht u toevallig in de buurt van de Veluwe zijn: Vrijdag 29 juli (vanaf 14:00 uur) en donderdag 4 augustus (vanaf 13:00 uur) geeft Hans Böhm commentaar. U hoeft niet alleen naar de prutsers te kijken, want er er doen tal van grootmeesters mee, onder wie Erwin L’Ami, Dimitri Reinderman en Utrechter Roeland Pruijssers. Uit onze stad ook onze grootste jeugdtalenten Casper Schoppen en Joris Kokje.

  Groeten uit Dieren van uw verslaggever, toekomstige kampioen van het 8ste Exloërmond Open

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.