• Oud Zuylen doet goede externe zaken

  Posted on oktober 31, 2012 by in extern

  O, o, o, wat een drama’s, maar met een happy end. Afgelopen dinsdag, de 30ste oktober, hebben drie teams van Oud Zuylen met minimale voorsprong gewonnen. Bij de bekerviertallen won Oud Zuylen 1 van Caissa Eenhoorn (NHSB) met 2,5-1,5. Hoe dat precies is afgelopen, horen we nog wel. Marcel won in elk geval (zie hier zijn partij).
  En Oud Zuylen 4 (onze speciale GZZ-unit) won met 4,5-3,5 van Paul Keres 6. Paul Keres-voorzitter Jan Jaap Janse was hoogstpersoonlijk gekomen om zijn team geestelijke bijstand te verlenen, maar de oude rakkers van het vierde waren toch net even te sterk. Details volgen nog.
  Dramatisch was de uitwedstrijd van Oud Zuylen 2 tegen Rivierenland 1. Uw oorlogsverslaggever was ter plaatse, want speelde aan het achtste bord. Bij de stand  3,5-3,5 was de laatste partij tussen Huib Olij en Evert Aalten doorslaggevend. Evert  ging in totaal gewonnen stelling door zijn vlag. Hoe dat mogelijk is en nog veel meer, is te lezen op de pagina van OZ 2.
  Resultaat: winst voor Ed, Frank, Huib, Alwin, remise voor Wout, verlies voor Hans (zie partij), Frans en Harm. Zie de gedetailleerde uitslag.

  Hoe dan ook, alle teams wonnen!

2 Responses so far.

 1. Ed van Eeden schreef:

  Het was Everts Oud Zuylen-hart dat hem ertoe bracht in technisch totaal gewonnen stelling tegen de oude Huib rustig denkend door zijn vlag te gaan!

  • ft schreef:

   Zo is dat: iemand met een Oudzuylens hart zal alles in het werk stellen om op subtiele wijze van een Oudzuylenaar te verliezen. Wat wel eens tot merkwaardige taferelen in de interne competitie leidt.