• OZ 3 weer te sterk voor Woerden

  Posted on november 18, 2015 by in extern, partijen

  folge-094---bild-0Op de winderige herfstavond dat Duitsland – Nederland werd afgelast, werd er bij Oud Zuylen gewoon geschaakt. Nee, de Kalasjnikov-variant kwam niet op het bord, geen gekheid, lui. Vorig seizoen zeiden wij schertsend dat de uitslag Oud Zuylen 3 – Woerden 3 het fraaie 15?-? was. Voor het derde achtereenvolgende seizoen moest Oud Zuylen tegen Woerden, ditmaal een hoger team. Erg veel maakte dat niet uit, want in het tweede van Woerden troffen we grotendeels oude bekenden van de vorige jaren aan.

  Marc13dec2014-foto:JanWillemSchoonhoven

  Oberinspektor Marc lost de zaak in 10 zetten op. Hier als arbiter bij de wedstrijd En Passant ? Voerendaal, 13-12-2014. Foto: Jan Willem Schoonhoven

  Oud Zuylen kwam vrij spoedig op een voorsprong van drie punten, mede dankzij de overrompelende winst van Marc in 18 zetten. Derrick zou zeggen: Ich glaube wir habe hier ein Mordfall. Hieronder volgt dat miniatuurtje. Let op het fraaie 9…Lc5! en het beslissende 10…Lxe3. Wit probeert nog wat, maar had de vlag al kunnen strijken.
  Leo en Jan wonnen ook? snel. Daarna ging het niet geheel vanzelf. Judith gaf de winst uit handen en ook Jan-Willem en Ton kwamen niet verder dan remise.

  We dachten een momentje dat Harry ging verliezen. Wat? De man van het ‘Halfje van Harry’, die tijdens de afgelopen 16 partijen tegen Woerden 3 het enige halfje scoorde? Harry, da stimmt doch etwas nicht! Even later kon Harry opgelucht de wagen halen en met een half punt op zak huiswaarts keren.

  Uiteindelijk was de Utrechtse schaakkracht te groot en moest ook de tegenstander van uw verslaggever de koning omleggen. Die Sache war erledigt. Oud Zuylen 3 won met 6-2 en staat daarmee na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats in SGS 2D.

  Mit schachlichen Gr??en, bis zum n?chsten Mal!

  ? Oud Zuylen 3 Woerden 2 6 2
  1. T. Mackaaij (Ton) W.J. Veelenturf (Wim) 0,5 0,5
  2. J. van Amerongen (Judith) J.C. Bulk (Jan) 0,5 0,5
  3. A.R. van Ee (Alwin) J. Pool (Jan) 1 0
  4. H. Th?rig (Harry) H.C. Ossebaar (Hans) 0,5 0,5
  5. M.A.M. Jongerius (Marc) P.C. Dupain (Peter) 1 0
  6. J.C. Ackerman (Jan) A.J. van den Berg (Arjen) 1 0
  7. L.F. Keijzer (Leo) P. van Rossum (Pia) 1 0
  8. J.W. Lubbers (Jan-Willem) A. Oxener (Aldo) 0,5 0,5

2 Responses so far.

 1. Bertrand schreef:

  Alwin, stel jij je kandidaat voor die beker?

 2. ave schreef:

  Eh… welke beker? De Peterscup?