• Oud Zuylen 2 tegen de HSG 3-mannen

  Posted on oktober 28, 2015 by in extern, nieuws

  oz2hsg3De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen. Na de nipte degradatie vorig seizoen heeft het tweede dus wat goed te maken. Promotie zal de doelstelling zijn. Licht gehavend moesten we starten aangezien eerste bordspeler en grote voorganger Ed nog aan zijn ziekbed gekluisterd is.

  Om iets over half 8 zaten de meeste spelers voor de eerste zetten. De Hilversumse herfstbladeren waren van de jassen geschud, de verwarming brandde (nog) niet en de klokken konden aan.

  De eerste nul was echter snel opgeschreven. Hans kwam, zag, verloor en vertrok. Het zag er na een uur zo, zo uit. Het was een avond dat het balletje raar kon rollen. Frank stond slecht, Wout van Goor wat gedrongen, Ronald had een openingsvariant gekozen die zeer risicovol (verliesgevend)was en Wout van Veen had een mooie stelling na het ongebruikelijke 1.f4 f5 2.Pf3 Pf6 3. b3 b6 4.e3. Na het snelle a4,a5,a6 had zwart het lastig. Het zal bekend zijn in de Parijse schaakcafes anno 1850 maar in Het Huis Utrecht zien we dit zelden.

  Halverwege konden de eerste remises genoteerd worden. Frank wist na een miraculeuze ontsnapping (twee pionnen minder en een koning in het drukke centrum van het bord) het halfje bij te schrijven. Minder spectaculair waren de remises van Bertrand (laffe opening) en Wout van Goor (dynamisch evenwicht).

  Pim was in de tussentijd een plus aan het opbouwen. De tijd op de klok werd echter snel afgebouwd. De tegenstander van Ronald was in de verwikkelingen een stuk kwijt geraakt en moest al snel opgeven. Zie de impressie van Ronald met zijn partij.
  Op het laatste bord regeerde Alwin als een vorst. Dappere pionnen op h4 en g4. Dreigingen op de damevleugel. Er kon weer adem gehaald worden.

  Niet meer bij Wout van Veen. Zijn tegenstander had na wat schermutselingen zijn damepaard bevrijd en op c5 gezet. Bij Wout vreemde koningsmanoeuvres (?Maar dat ben ik wel gewend?) Dat zal maar de stelling werd er niet mooier op.

  Rond de klok van elf kon de tegenstander van Alwin het opgegeven. Een fraaie pionoffer in het centrum betekende het einde. We stonden even voor! De stelling van Wout kreeg teveel te verduren en de pionnen verdwenen snel in het verkeerde bakje. Een nul was het resultaat. Bij Pim werd met nog twee minuten op de klok ook de gentlemen’s remise getekend. Het kon nog alle kanten op in die stelling. Een gelijkspel was wel zo netjes. En het werd tijd voor een afzakker.

  Oud Zuylen 2 ? HSG 3 4 ? 4. De kop is eraf.

  Oud Zuylen 2 HSG 3 4 4
  1. H.J.G. de Lange (Hans) C. Punter (Kees) 0 1
  2. W. van Veen (Wout) M. Lukacs (Mirko) 0 1
  3. B. Weegenaar (Bertrand) R.W. van der Waall (Rob) 0,5 0,5
  4. R. Gouma (Ronald) G.V. van de Schootbrugge (Gabri) 1 0
  5. W. van Goor (Wout) A.W. de Visser (Arno) 0,5 0,5
  6. P.L. Gentenaar (Pim) G. Noel (Gilbert) 0,5 0,5
  7. F. Tempelman (Frank) R. Sanchez (Richard) 0,5 0,5
  8. A.R. van Ee (Alwin) G. van den Brand (Gijs) 1 0

   

   

Comments are closed.