• Oud Zuylen 2 – SSC 1922 2 sluit het seizoen af

  Posted on april 20, 2016 by in extern

  kunsttorensDe laatste wedstrijd van het seizoen. Met een gelijk spel gestart tegen HSG3 (hadden we moeten winnen) en een gelijkspel tegen SSC 1922 (hadden we moeten verliezen) is de cirkel rond. Twee dreunen tegen Baarn en DBC (beiden 6-2) beroofden ons van titelaspiraties. Vanavond ging het voor SSC nog wel ergens over:de tweede plaats. Voor ons slechts eer en persoonlijke scores.

  De speler met de hoogste teamscore Frank Tempelman hield het al na 20 zetten voor gezien. Tegen een passieve tegenstander is het lastig actief te worden. Ton zei niet veel te zien (behalve 1.b4) en verleidde zichzelf in de complicaties van een gambiet (1.b4 e5 2.f4 van die dingen) en werd in het middenspel overspeeld. De slotstelling deed pijn aan de ogen.
  Op het eerste bord had Ed (zwart) het lastig. Zijn tegenstander nam veel tijd voor gebruikelijke zetten (“Het zal wel theorie zijn”) maar na een onnauwkeurigheid veranderde de stelling aanmerkelijk. Twee witte torens namen het op tegen toren, loper en paard. De bruidsschat van dit offer: drie vrijpionnen op de damevleugel. Wit koos ervoor om de torens eerst naar de zwarte koning te spelen. Ed kon een pionnetje peuzelen en toen een twee in zijn schoot dreigde te vallen bood hij tactisch remise aan. In tijdnood werd dit geaccepteerd.
  Ook Wout van Goor kwam matig uit de Franse opening. De slotstelling is waarschijnlijk remise maar tot onvrede zijn omstanders claimde Wout remise wegens herhaling van zetten en driemaal dezelfde stelling. Een fijn halfje dus op het formulier.
  Pim zat de hele avond tegenover Marijke Kok. Die ja. Van hun en van ons. Maar vanavond uit Soest. In een Konings-indisch partij (Taimanov met Le2, Lg5 en h4) trok Pim fel van leer. Hij won een kwaliteit, maar was genoodzaakt die even later weer terug te geven. Na een flinke afruil bleef er een gelijkstaan eindspel over.
  Invaller Jan Ackerman had een geweldige avond met een partij uit het boekje: eerst de damevleugel vastzetten, daar de zwarte stukken opsluiten en dan op de koningsvleugel aanvallen. Ruim drie uur duurde deze wurgpartij en Jan bleef lang aan de bar hangen om na te genieten.

  Met nog een half uurtje te spelen en een 3-3 stand waren er nog twee borden aan de gang. Voor SCC ging het ergens over dus stonden de fans en spelers massaal om bord 2 en 3 heen.
  Gelegensheids-tweede-bord speler Ronald zat de hele avond te staren naar een gesloten stelling met aan elkaar gekleefde pionnen. Een doorbraak op de h-vleugel gaf wat lucht maar kostte veel tijd. Zijn tegenstander kon met een dame binnenvallen en in de slotseconden pardoes mat zetten.
  Tot slot Bertrand, na een matige opening volgde een redelijk middenspel waarin hij zowaar dacht winstkansen te hebben. In de laatste 10 zetten kwamen die ook, en een misgreep, waardoor het opeens remise kon zijn (“Rene waarom heb je dat paard niet genomen”). Omdat dat paard niet genomen werd, was het alsnog verloren. (De partij volgt binnenkort .)
  En zo eindigde de clash tussen Utrecht en Soest in 4 – 4. De eindstand van de groep is hier te bekijken.
  Alle spelers van het tweede bedankt voor de inbreng dit seizoen: Ed van Eeden, Wout van Veen, Bertrand Weegenaar, Ronald Gouma, Wout van Goor, Pim Gentenaar, Frank Tempelman, Hans de Lange, Jan Ackerman, Ton Mackaaij, Alwin van Ee, Judith van Amerongen, Harry Thorig en Harm Verbeek.

  Extra hulde voor Frank Tempelman voor de beste score: 6 uit 9.
  Wout van Veen voor de mooiste partij in Niewaal.

  Oud Zuylen 2 SSC 1922 2 4 4
  1. E. van Eeden (Ed) K. Rijpert (Kevin) 0,5 0,5
  2. R. Gouma (Ronald) H. Al-Haider (Haitham) 0 1
  3. B. Weegenaar (Bertrand) R. Molenaar (Rene) 1 0
  4. P.L. Gentenaar (Pim) M.F. Kok (Marijke) 0,5 0,5
  5. W. van Goor (Wout) K.J. Vegter (Koen) 0,5 0,5
  6. T. Mackaaij (Ton) R.J. Prinzen (Rob) 0 1
  7. F. Tempelman (Frank) M. Leegwater (Mark) 0,5 0,5
  8. J.C. Ackerman (Jan) M. van de Wal (Mattias) 1 0

   

  Bewaren

Comments are closed.