• Open Kampioenschap van Utrecht, 9-11 juni

  Posted on mei 21, 2017 by in toernooien

  Het grootste toernooi van Utrecht komt weer nabij! De inschrijving voor het 44e OKU is reeds lang weer geopend. Dit jaar van 9 t/m 11 juni 2017, net als vorig jaar in het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Als altijd wordt het OKU in 3 groepen (<1600, 1500-1900 en >1850) gespeeld. Ook is het SGS-kampioenschap weer geïntegreerd. Op vrijdagavond ontvangen we de SGS-bekerfinale. Byes zijn uiteraard mogelijk. Dit jaar zijn er ook vierkampen (50+). Ook is het mogelijk om als reserve slechts een of meer partijen te spelen. Zie de site zelve!

  Omdat het toernooi de vorige jaren snel vol zat, is het verstandig om je om tijdig in te schrijven. Natuurlijk is er weer een prima prijzenfonds, zowel in geld als in natura. Niet meespelen, maar helpen in de organisatie mag natuurlijk ook. Op de volgende punten kun je ons helpen.

  • Publiciteit. Het OKU trekt altijd veel vaste spelers, maar ook elk jaar weer de nodige debutanten. De concurrentie op de toernooikalender is dit jaar groot. Als je het leuk vindt om persberichten te schrijven of iets op social media te laten weten, dan kunnen we je goed gebruiken!
  • Huisvesten grootmeesters. Het OKU trekt altijd grootmeesters van heinde en verre. Wij bieden ze een slaapplaats bij iemand thuis. Sommige Utrechtse schakers vangen al jaren grootmeesters op. Veeleisend zijn ze niet: een bed, wat koffie en brood en wellicht uitleg hoe ze in de speelzaal kunnen komen. Het hoeft dus niet luxe te zijn.We zoeken nog een paar overnachtingsadressen. Vaak leveren deze logeerpartijen leuke ontmoetingen op, dus we hopen dat je erover na wil denken. Uiteraard heb je zelf het laatste woord in of en wie je opvangt.
  • Spelen of invallen. Uiteraard vinden we het erg leuk als je meespeelt. Dit jaar kan je kiezen tussen het hoofdtoernooi (6 ronden Zwitsers, mogelijkheid voor 1 of 2 byes) en een vierkamp met 1 partij per dag. Die laatste mogelijkheid is er gekomen voor spelers die het rustiger aan willen doen.
  • Mocht je niet meespelen, dan doe je ons een groot plezier door beschikbaar te zijn als invaller. Dat houdt in dat je meespeelt als een groep oneven is. Daardoor komt geen enkele deelnemer voor niets. Uiteraard bepalen we met jou om welke dag het gaat en speel je alleen in een groep waar je qua rating in past. Fijn dus als je beschikbaar bent op vrijdag 9, zaterdag 10 of zondag 11 juni.
  • Hand- en spandiensten. Tijdens het toernooi is er veel te doen, denk aan het voor elke ronde inrichten van de speelzaal, inschrijven van spelers, invoeren van partijen, helpen bij de bar, foto’s nemen etc. Mocht je tijdens het toernooi iets willen doen, dan horen we het graag!

  Interesse? Meld je dan bij Jan Jaap via oku@paulkeres.nl of 06 – 24 395 397. Alvast bedankt!

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.