• Ook uitschakeling in de SGS-beker

  Posted on november 18, 2021 by in beker, viertallen

  Verslag: Evert de Graaf
  In de eerste ronde van de SGS beker troffen wij Laren, wat voor een 1e ronde een sterke tegenstander is. Een aantal weken eerder was de speeldatum afgesproken, te weten 16 november. In de aanloop naar de wedstrijd werden steeds meer corona maatregelen actief. Zo gold de CTB check en ook kon de bar niet meer open zijn nr 20uur. Daarnaast nog maar de vraag of beide teams last hebben gehad van quarantaines onder de spelers. In de speelzaal was het podium verwijderd. Hierdoor moesten de leidingen van de kachel verplaatst worden die dag, wat leidde dat het pas later op de avond wat warmer werd. Oftewel, de wedstrijd werd gespeeld in een vreemde ambiance. Wel konden wij zien hoe het Nederlandse voetbalelftal het ticket naar het WK veilig stelde.

  Piet Kooiman was als eerste klaar. Hij kwam redelijk snel een pion achter. Het was weliswaar een dubbelpion, maar zijn tegenstander had voordeel. Piet had ook nog eens veel minder tijd. Helaas ging zijn partij verloren.

  Jan Maarten op bord 1 speelde remise. Deze partij bleef in evenwicht en remise leek een correcte uitslag.

  Bertrand speelde op bord 3. Ook deze partij eindigde in remise en daar was Bertrand terecht teleurgesteld over. Hij kwam in de partij steeds beter te staan. In het eindspel kwam hij gewonnen te staan, maar er werd afgewikkeld naar een ongelijk lopereindspel, waar ondanks de tijdnood van de tegenstander, niet meer dan remise uit te halen was.

  Harm Theo was als laatste bezig. Langzaam maar zeker bouwde hij een goede stelling op. Zijn tegenstander kwam in hevige tijdnood, maar verdedigde taai. Harm Theo kon de winst niet vinden, maar bleef het in het belang van het team proberen. In tijdnood ging het eerst mis, maar daarna kreeg hij nog een kans. Echter het toreneindspel wat overbleef was remise.

  Hiermee is de vroege uitschakeling een feit en zullen wij het volgend seizoen opnieuw moeten proberen.

  Oud Zuylen Utrecht                      – Laren                               1,5-2,5

  Jan Maarten van den Bogaart    –   M. Hoolsema                 0,5-0,5

  Piet Kooiman                                 – Sjoerd Drent                   0-1

  Bertrand Weegenaar                    – Jordan van Wijk             0,5-0,5

  Harm Theo Wagenaar                  – Marcel Grotendorst      0,5-0,5

Comments are closed.