• Spannend OZU Jeugd Kersttoernooi

  Posted on december 26, 2020 by in jeugd, Online, toernooien

  Noodgedwongen werd het OZU Jeugd Kersttoernooi online gehouden. De dag na de nieuwe strengere coronamaatregelen had het op de club in de planning gestaan als afsluiting voor de Kerstvakantie zou beginnen. In allerijl werden nieuwe en aspirant jeugdleden nog even lid van OZU op lichess en speelden we ons Kersttoernooi met een mix van nagenoeg alle jeugdleden, aspirant jeugdleden en een deel van hun trainers. Geen poules, geen prijsjes, maar een spannende arena! In de chat kon weer als vanouds onderling gekletst worden en werden tips en tops uitgewisseld. Een van de spelers torende al snel hoog boven de anderen uit. Ravi zou eigenlijk die avond eens een keertje langskomen op de club. Zelfs Midas legde tegen hem het loodje, maar die had dan ook verzuimd een dame te pakken … elke fout tegen Ravi werd grondig afgestraft. Er was maar een iemand die stand hield en dat was Leon. Leon heeft deze partij nog eens goed doorgenomen. Leon speelde zwart. In de opening merkte Leon al dat Ravi een geduchte tegenstander zou worden. In het middenspel gaf Leon zelf een kwaliteit weg door een blunder. Hij zag een vork met een paard en loper over het hoofd. Toen besloot Leon keihard actief een koningsaanval in te gaan. Ravi pakte weer een kwaliteit af, maar Leon zag nog een mat en ging er voor.

  Na de analyse concludeerde Leon dat als Ravi niet zoveel achter de stukken aan was gaan zitten dat Leon dan slecht was komen te staan. De partij had anders kunnen aflopen …

  Een andere mooie partij was die tussen Bent en Jonah. Bent had wit en won. In de opening blunderde Jonah een toren, maar hij won later een loper terug. Hierdoor werd de partij toch erg spannend, waarbij dan weer de een dan weer de ander in het voordeel kwam. Na wat afruilen leek het alsof Jonah actiever stond, maar Bent kon uiteindelijk zijn toren ontwikkelen. Het kwam tot een enerverend pionneneindspel, waar Bent maar met moeite stand kon houden.

  Jonah probeerde nog tevergeefs te promoveren. Bent kon met zijn kwaliteit meer alsnog de mat maken.

  Met dit leuke Kersttoernooi gingen de meeste kinderen al hun Kerstvakantie in. Een enkeling kreeg nog twee dagen thuissschool. Na de vakantie gaan we voorlopig online verder bij OZU op lichess met de vertrouwde jeugdarena’s van afgelopen voorjaar.

  Hopelijk zitten we ook snel weer aan het bord tegenover elkaar!

Comments are closed.