• Onderaan staan is geen goede gewoonte

  Posted on januari 10, 2018 by in extern

  OZU3 vecht dit seizoen voor lijfsbehoud in de promotieklasse. Net zoals vorig jaar zijn er een paar wedstrijden waar het om draait. Dit seizoen Amersfoort 3 en SCC1922. 9 januari wachtte de wedstrijd tegen Amersfoort 3, daarna volgt in februari de wedstrijd in Soest.
  Aan het begin van de match twee bijzonderheden: Harm Verbeek was ziek en in Frank Tempelman werd snel een vervanger gevonden, en Amersfoort kwam met 7 man opdagen. Sander Blok kreeg een punt cadeau. (Hij speelde daarna in de interne een verdienstelijke remise tegen Jaap).

  Amersfoort had voor de gelegenheid zijn opstelling wat omgegooid. De eerste 0 viel al snel bij Frank. De stukken gingen er, zonder compensatie, al snel af. Wout van Veen bouwde een erg mooie stelling met pluspion op tegen een passief spelende tegenstander. Om ook daar pardoes een stuk weg te geven. Er was gelukkig nog zoveel voordeel en motivatie over dat remise bereikt kon worden.

  Freek begon aan een ingewikkelde Catalaan om zich na gelijk uit de opening te komen in het middenspel te laten opknopen. Jammer want nu was er een achterstand. Deze werd door Evert makkelijk hersteld. Zijn tegenstander speelde een Hollands maar echt gestructureerd gebeurde dat niet. Na wat druk was deze klus geklaard.
  Wout van Goor moest lang wachten tot zijn tegenstander verscheen. Toen werd de hoofdvariant van het CaroKann met 4…Lf5 afgewikkeld. Wout kreeg initiatief, maakte druk met zijn torens en wikkelde af naar een gewonnen pionneneindspel. Er zat veel telwerk in, maar dat was ook de moeite waard.

  Bertrand had wat initiatief tegen een Engelse opening. Ruimte – en ontwikkelingsvoordeel, maar het beslissende plan kon niet gevonden worden. Uiteindelijk moest hij een kwaliteit geven om niet overlopen te worden in het centrum. Er werd een vesting opgezet en afgeruild. Niet mat gaan in het eindspel was het enige waarop gelet moest worden.

  Met een 4-3 voorsprong werd reikhalzend gekeken naar wat Harm-Theo deed. Niet goed genoeg. Druk en initiatief van zijn kant was er te weinig. Tijdnood ging hij ten onder.
  Ons derde gelijkspel was een feit. Allemaal net niet. Weinig dingen waar we volgende keer mee verder kunnen. Gewoon op alle stukken letten en goede stellingen letten.

  Oud Zuylen Utrecht 3 Amersfoort 3 4 4
  1. S. – Blok (Sander) * *Niet Opgekomen* 1 0
  2. E.G.A. de Graaf (Evert) E. van de Gevel (Ed) 1 0
  3. B.W. Weegenaar (Bertrand) S. Vandeputte (Samuel) 0,5 0,5
  4. W. van Goor (Wout) C. Oskam (Caspar) 1 0
  5. H.T. Wagenaar (Harm Theo) M.R. Flohr (Marcel) 0 1
  6. F. Busstra (Freek) R. van Rinsum (Remco) 0 1
  7. F. Tempelman (Frank) E. Schuit (Edwin) 0 1
  8. W. van Veen (Wout) D.R. Flohr (Dennis) 0,5 0,5

Comments are closed.