• OKU zoekt sponsor

  Posted on januari 2, 2013 by in toernooien

  chess.money.arrow1De organisatie van het Open Kampioenschap van Utrecht, het weekendtoernooi dat we al 40 jaar bestaat, is op zoek naar een hoofdsponsor. Jan Jaap Janse, voorzitter van de organiserende vereniging Paul Keres, doet daarom de volgende oproep.

  “Het zou niet verantwoord zijn het OKU op dezelfde manier en zonder hoofdsponsor te organiseren. Daarmee slaan we een flink gat in onze reserves terwijl we tegelijk op van alles moeten beknibbelen. Alleen al gezien de traditie zou het enorm jammer zijn als we ermee moeten stoppen. Een idee is om het toernooi kleinschaliger en goedkoper te organiseren, maar ook dat zou eigenlijk alleen lukken met een nieuwe sponsor en/of zaal.

  Daarom vragen we jullie (opnieuw) om je denkkracht, maar vooral om je inzet en je netwerk. Waar kunnen we iets aan hebben?
  Een hoofdsponsor. Het OKU is een van de oudste weekendtoernooien van Nederland en weet de pers telkens goed te vinden. Voor circa 1.000 euro kunnen we veel publiciteit genereren onder voor een sponsor interessante doelgroepen. Vergeleken met de sponsoring van andere sporten is dat geen geld;
  Subsponsors zijn uiteraard ook van harte welkom, denk hierbij aan een paar honderd euro. Beloning: het logo op diverse plekken van de toernooiwebsite en de folder, en vermelding in verslagen en aankondigingen;
  >Een locatie. Een groot deel van onze kosten gaat op aan de huisvesting. Met een goedkope of gratis zaal zou het OKU gered zijn. Die hoeft niet perse groot genoeg te zijn voor 150 spelers (huidige omvang OKU), voor een kleinschaliger toernooi is een ruimte waar circa 100 spelers in passen ook interessant.

  Met elkaar hebben we een enorm netwerk aan handige contacten. Ongetwijfeld ken je iemand die kan beslissen over een sponsorbedrag of over een zaal. Gooi eens een balletje op en laat je verrassen!

  De toernooiwebsite van vorig jaar vind je hier: www.paulkeres.nl/oku2012. Als je nog vragen hebt, benader dan een bestuurslid. Nummer Jan Jaap: 06 – 24 395 397.

  Medio januari moeten we de knoop doorhakken, er is dus haast bij. Kunnen we op je rekenen?

  Met vriendelijke groet,

  Jan Jaap Janse
  Namens bestuur SV Paul Keres

Comments are closed.