• OKU 2013

  Posted on juni 21, 2013 by in partijen, toernooien

  judith-OKU2013-2juniOp deze plaats is nog geen aandacht besteed aan de heldendaden van OZ-schakers tijdens het Open Kampioenschap van Utrecht 2013, schaamte op ons! Zo won Rijk van Oostenbrugge de schoonheidsprijs in Groep B (ronde 5, met zwart tegen Erik Romkes). Hij strafte de achteruitzet Pc3-a2 voorbeeldig af met een resoluut paardoffer op e3.
  Ed van Eeden draaide het hele toernooi mee in de top van groep A, zeer nabij de grootmeesters. Hij eindigde uiteindelijk met 3,5 uit 6 en een mooie TPR van 2222. En niet te vergeten Dirk Floor. Hij werd in de A-groep gedeeld derde met een TPR van 2339 en liet daarmee een paar GM’s achter zich [met dank aan jva, zie onder!].
  Iedere ronde kende een snelste winnaar. In ronde 3, zaterdag 1 juni, was dat onze Judith. Negentien zetten waren genoeg voor de winst. Uit het bulletin: ‘Groep B kende in Judith van Amerongen de snelste en ook een zeer tevreden winnaar, want Gosse Kaastra werd overtuigend omvergeblazen.’

  Alles is te vinden op paulkeres.nl/oku2013.

One Response so far.

 1. jva schreef:

  En niet te vergeten Dirk Floor!!! Hij werd in de A-groep gedeeld 3e met een TPR van 2339 en liet daarmee een paar GM’s achter zich….