• Nieuw omnisimultaantalent meldt zich!

  Posted on maart 1, 2019 by in toernooien

  Voorronde 2

  [door Ronald Gouma] Afgelopen zaterdag (23-2) speelden er maar liefst drie (!) Oud-Zuylen-Utrechters mee in de jaarlijks door En Passant georganiseerde omnisimultaan in Bunschoten Spakenburg. En niet onverdienstelijk want Freek werd maar liefst 1ste in de finalegroep B. Veteraan Ronald bereikte een tweede plaats in finalegroep C (goed voor een lekkere spacecake). En Tom behaalde een eveneens verdienstelijke 4de plaats in finalegroep D.

  Bij omnisimultaan speel je in groepen van vijf spelers tegen al je tegenstanders tegelijk (!). Je loopt continue van je ene naar je andere stelling en dat doen je tegenstanders ook. Je hebt twee partijen met wit en twee partijen met zwart. En in elke partij 30 minuten. Een ronde duurt zodoende maximaal 1 uur. En daarvan speel je er 4 op een middag.

  In ronde 1 wist ik nog te winnen van Freek, maar in ronde 2 en 3 lukte dát al niet meer. In ronde 2 troffen wij ook Tom, die verdienstelijk met mij remiseerde onder andere door de verrassende zet Kd7-d2! (al moest hij die zet wel terugnemen ;-).

  Voor een verdere impressie verwijs ik naar het verslag op de website van En Passant. Daar kunt u ook lezen dat er een gerucht gaat dat er ook in Utrecht een nieuwe omnisimultaan gespeeld zal gaan worden. Houd daarvoor deze website goed in de gaten (!).

Comments are closed.