• Nagekomen partijen zesde

  Posted on januari 27, 2014 by in extern, partijen
  Een goedkope vorm van wintersport: op deze wijze hoeft men geen ski's te huren.

  Een goedkope vorm van wintersport: op deze wijze hoeft men geen ski’s te huren.

  Bij deze nog vier recente partijen uit de wondere wereld van het zesde. Allereerst een partijfragment van Lex. Commentaar van de oude krijger zelf: “Gezien mijn stelling had ik het idee dat ik een sluwe tegenstander had, maar dat ik goede kansen had. Omdat iedereen al uitgespeeld was, kwam men dicht om ons heen staan. daar heb ik geen probleem mee, zeker gezien feit dat ik bijna een uur had tegen 4 minuten voor mijn tegenstander Mark Norden. In de stelling heeft zwart een betere pionnenstelling en dus mag wit absoluut geen dameruil accepteren. Lastig, maar de zwarte koning stond wel flink opgejaagd. Wie winstkansen ziet voor mij mag dat aangeven. Alleen als ik er in zou slagen de a+b-pionnen van zwart op te peuzelen had ik berekend dat we gelijk zouden kunnen promoveren, alhoewel na secuur spel van mij. Gelukkig lukte dat en dus werd het 2-6 voor ons.”
  De redactie denkt ietwat anders over dat “secure” spel. Eerst staat wit gewonnen en daarna verzuimt zwart op verschillende cruciale momenten de g-pion op te spelen en het beslissende tempo te winnen.
  En nog drie andere partijen, van Jacques, Guus en Jan. Klik boven het bord op het keuzemenuutje. Jacques maakt het overigens wel heel bont, maar dit terzijde. En Guus had de partij na het gruwelijke 5…h6 van zwart waarschijnlijk al geforceerd kunnen uitmaken met een loperoffer op f7.

Comments are closed.