• Mookerslag voor KNSB OZU 3

  Posted on september 16, 2018 by in extern, knsb, KNSB OZU 3

  Na wat heen en weer gemail over andere starttijden en alternatieve speellocaties reden we met drie auto’s naar het kleine dorpje Mook onder Nijmegen. Helaas met 7 man na een opeenstapeling van pechgevallen bij Jan Ackerman, waaronder een kapotte telefoon en een afgebroken slot van de fietsenstalling.

  Aan bord 1 had Ed van Eeden duidelijk geen last van de aangepaste starttijd en beukte met een prachtig stukoffer zijn tegenstander van het bord af. Zie de partij hieronder.

  Wegens persoonlijke voorkeuren zat Hans de Lange aan ons tweede bord die op papier de sterkste tegenstander tegen zich kreeg. Daarnaast werd hij ook nog verrast door f4, die Hans uiteindelijk ook de das omdeed.

  Het derde bord was voor Erik van Dijk, die een vroege remise niet uit de weg ging.

  Aan de borden onder bord 3 speelde iedereen tegen een tegenstander met soms wel 600(!) ratingpunten meer, echter werden deze partijen allen niet verloren. Een sprankeltje hoop voor dit seizoen.

  Zo speelde Jan-Willem Lubbers een solide partij die hij tot remise wist af te wikkelen. Ook Midas sloeg een remise-aanbod niet af nadat hij de partij tot een gelijk toreneindspel speelde.

  Op verzoek van de tegenpartij werd bord 6 leeggelaten, want daar speelde de wedstrijdleider

  Op bord 7 werd door zwart zware druk uitgeoefend die tot het eind van de partij duurde. In een volledig remise lopereindspel met ongelijke lopers wist Bart het nog te verknallen en na een loperoffer stond hij compleet verloren. Echter met meer geluk dan wijsheid werden de vele winstmogelijkheden niet gevonden en verloor zwart zijn voordeel. Na computeranalyse bleek dat de remise werd afgesproken met een +53 uitslag. Altijd even kijken als je remise aanneemt, je weet maar nooit.

  Op bord 8 had Tom Gaaff het tot het einde zwaar. In een vrij beroerde positie vocht Tom als laatste nog, nadat alle andere partijen waren afgelopen. Zijn tegenstander gaaf bij analyse aan dat hij de winst wel zag, maar liever een remise aanbood om de winst van het team zeker te stellen. Zodoende werd het 4.5-3.5 en kan Tom een mooie remise in zijn zak steken

  PION/Mook combinatie 2 Oud Zuylen Utrecht 3 4½ – 3½
  Thijssen , A.W. (Ton) 1796 Eeden van, E. (Ed) 2079 0 – 1
  Gielen , W. (Wim) 1909 Lange de, H.J.G. (Hans) 1729 1 – 0
  Diepen van, N.W.P. (Niek) 1788 Dijk van, E. (Erik) 1874 ½ – ½
  Norris , D.G. (David) 1793 Lubbers , J.W. (Jan-Willem) 1639 ½ – ½
  Knippenberg , H. (Hidde) 1462 Schonewille , M. (Midas) 1530 ½ – ½
  Blom , H.J. (Huub) 1727 NO 0 1-0
  Leeuw de, P.L. (Pierre) 1705 Vries de, B. (Bart) 1479 ½ – ½
  Jansen , R.J. (Rob) 1602 Gaaff , T. (Tom) 1038 ½ – ½