• Men dagschaakt vrolijk verder

  Posted on juli 28, 2020 by in schaakcafé

  Zwart aan zet, mat in 4

  Afgelopen vrijdag de 24e konden de schakers van de vrijdagmiddag eindelijk weer in de zaal terecht. Het viel geenszins tegen: het aantal deelnemers was zo ongeveer hetzelfde als voor die zo abrupte onderbreking van de gezellige vrijdagmiddagbijeenkomst.

  Het was uiteraard weer even wennen om met echt hout en heuse mensen te spelen. Geheel muisvrij! In plaats van jezelf een muisarm te bezorgen in zenuwslopende digitale snelwegpartijen.

  De online-toernooitjes hebben zelfs een nieuwe deelnemer opgeleverd: Guglielm01 kwam helemaal uit Vianen naar de Boorstraat (in Italië zou hij voluit Guglielmo di Angulo genoemd worden). Verder waren er veel oude bekenden: Nizhny2, trooijplanet, MartijnLC, Appie F., Dagschaakmarakis, Nogalwiebe en Leo-Emperador. Routiniers als mondkapje en pistolete waren afwezig.

  Nieuw waren ook Bas V. en met afstand de jongste deelnemer LeonSchaker, die meteen het snelschaaktoernooitje op zijn naam wist te schrijven.

  Makaak kwam nog even langs om orde op zaken te stellen. Aardig was dat sommige mensen er nu achter kwamen dat ze online ook al met elkaar hadden gespeeld.

  Wat ons betreft gaan we gewoon door met het dagschaak op de vrijdagmiddag. Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag kunt u alvast schrappen uit uw agenda. Op andere vrijdagen zien we iedereen uiteraard verschijnen. Aanvang 13.30 uur, bij geschikt weer in de tuin!

Comments are closed.