• KNSB OZU 1 bovenaan

  Posted on oktober 8, 2018 by in extern, knsb, KNSB OZU 1

  Op zaterdag 6 oktober was de gezamenlijke thuiswedstrijd van OZU – Rotterdam. Dit was de eerste thuiswedstrijd voor OZU waarbij het volle bak was met vier teams in Huis Utrecht. Nu is dat een prachtige lokatie, echter vooraf was het bestuur erg bezorgd over of er wel vier teams in de Dijckzigtzaal zouden passen. Dat is een terechte zorg. Het past er wel in maar analyseren kan daar dan niet. Dus was de hal erbij gehuurd als analyseruimte, al lijkt het handiger daar 2 teams in onder te brengen daar de bar alleen in de Dijckzigtzaal geopend mag worden en met scheidingswand daar dan te analyseren aan de bar. De hal waar misschien ook wel twee teams in zouden passen heeft wel een fors prijskaartje van 250 euro huur. Dat is in de verste verte geen realistische prijs. 50 Euro klinkt een stuk schappelijker voor een ruimte waar net 2 teams in zouden kunnen passen (waarna dan de analyseruimte in de Dijckzigtzaal is).Hoe overheden tot zulke vreemdsoortig hoge huurprijzen komen is me altijd een raadsel. We wachten af wat het bestuur daar voor elkaar krijgt!

  Twee van onze beste spelers had ik dan ook achter de zwarte stukken op bord 1 en 3 geplaatst, speculerend op een vette uitslag. Heel stilletjes hoopte ik op 9-1, in de wetenschap dat als 1 van onze spelers per ongeluk een blundertje zou maken dat het dan 8.5 – 1.5 kon worden of zelfs nog minder vet dan dat.

  De eerste uitslag kwam al na minuut of 10. Menno en Rini (Kuijf) hadden er geen zin in en besloten snel tot een halfje, zeer tot mijn opluchting.

  Na een uurtje spelen stonden fiks wat stellingen toch wel wat ingewikkeld. Enkel bij Dirk, Andre en Oele had ik het punt al na paar zetten geteld. Partij van Dirk is heel interessant om na te spelen, met name de opzet, om te zien hoe je met zwart op winst kunt spelen tegen een speler met fors minder elo.

  Het eerste slachtoffer was Pieter. Die had een redelijk correcte variant gespeeld. Helaas was centrum opengetimmerd waardoor de witspeler alle zware stukken kon afruilen en een remise resteerde.

  Rotterdam kon dus maximaal nog met 9-1 slaag krijgen, terwijl ondertussen Sebastian behoorlijk partij kreeg. Veel meer dan dat leek er op dat moment voor Rotterdam niet in te zitten. Op elk van de overgebleven acht borden, daar speelde OZU duidelijk op winst.

  Oele’s partij, waarover wij over het begin van de partij voorlopig nog niet uitgepraat zijn t.a.v. de claims van Schroder aldaar, kostte wel wat tijd maar feitelijk gesproken was het een Schachminiature van 23 zetjes.

  Een paar uur in de wedstrijd werd duidelijk dat Andre nog behoorlijk moest zwoegen. Weliswaar een winststelling maar wel eentje waar hij goed moest rekenen. Heel fraai wist Sebastian zijn onduidelijk staand middenspel om te buigen in een gewonnen sterk paard versus slechte lopereindspel en kwam zijn tegenstander er niet meer aan te pas.

  Verder werd punt na punt geincasseerd door OZU. Op gegeven moment ging dat zo snel dat ik het niet eens meer kon bijhouden. Enkel Tom de Jong moest nog heel lang zwoegen wat niet beloond werd met een punt waardoor het uiteindelijk een ruimschootse overwinning werd met 8.5 – 1.5

  Met die uitslag zijn we zeer tevreden. Eerlijkheidshalve dien ik wel op te merken dat ik Rotterdam nog wel vaker op die manier gecastreerd zie worden in de 1e klasse.

  Oud Zuylen Utrecht Rotterdam 8½-1½
  Halfhide , S.A.A. (Sebastian) 2273 Besseling , M.T. (Michiel) 2146 1 – 0
  Okkes , M.R. (Menno) 2321 NO 0 ½ – ½
  Put van der, F. (Frank) 2239 Baarle van, C.J. (John) 2152 1 – 0
  Dijkhuis , O. (Oele) 2148 Schroeder , M.J.P.G. (Marc) 1988 1 – 0
  Nieuwenhuis , P.P.M. (Pieter) 2252 Zwart de, C. (Cor) 2006 ½ – ½
  Lommers , F.J.M. (Frank) 2169 Vreugdenhil , F. (Frans) 1962 1 – 0
  Floor , D. (Dirk) 2180 Versteeg , H.J. (Henny) 1911 1 – 0
  Bouwmeester , A. (Andre) 2154 Strijdhorst , M. (Marius) 1913 1 – 0
  Beekman , R. (Robert) 2253 Munster van, A.W. (Wim) 1724 1 – 0
  Jong de, T.J. (Tom) 2163 Rongen , A. (Arthur) 1812 ½ – ½

  Klik op de “…” voor alle partijen

One Response so far.

 1. Bart de Vries schreef:

  Reacties zijn uitgeschakeld voor dit verslag