• Drievoudig jubileumjaar

  Posted on maart 14, 2016 by in jubileum
  Zo ging dat 15 jaar geleden

  Zo ging dat 15 jaar geleden

  Het kan u niet ontgaan zijn of u moet onder een steen hebben geleefd (doorgaans niet aan te bevelen): 2016 is een jubileumjaar. Daarom verschijnt hier menig historisch artikel, ook in het kader van de fusie met Schaakclub Utrecht. Vreest ende dispereert niet, binnenkort verschijnt hier weer gewoon het actuele schaaknieuws.

  Niet alleen bestaat Oud Zuylen 80 jaar en werd Schaakclub Utrecht 130 jaar geleden opgericht, maar – en dat zal minder bekend zijn – we vieren ook het 55-jarig jubileum van Schaakvereniging Kanaleneiland. Deze vereniging werd opgericht in 1961. Schaakclub Oog in Al, opgericht in april 1928, is opgegaan in Kanaleneiland, dat in 2007 een nieuwe naam kreeg: Goede Zetten Zat. In 2012 fuseerde GZZ met Oud Zuylen. Aangezien er nog schakers van het eerste uur van Kanaleneiland rondlopen, zelfs bij Oud Zuylen Utrecht (superschaker Ton Gezel), is het terecht om ook bij dit 55-jarige feestje stil te staan.

  Intussen is er een energieke jubileumcommissie in touw om ongetwijfeld puike evenementen voor te bereiden. Ook zijn er plannen voor een gezamenlijk jubileumboek. Gezamenlijk, want de schaakarcheologen van SCU en OZ zijn al druk aan het graven en delibereren, waarbij uiteraard de geschiedenis van Kanaleneiland en GZZ niet mag ontbreken. Heeft u ideeën of bruikbaar materiaal? Schiet een van deze lieden aan! Ed, Robert, Marc J. en ik kunnen u er meer over vertellen.

Comments are closed.