• Jeugdleden OZU presteren goed op GrandPrix Magnus

  Posted on maart 20, 2018 by in jeugd

  Op zondag 18 maart werd door schaakclub Magnus Leidscherijn een groot jeugdtoernooi georganiseerd waar meer dan 200 kinderen aan mee deden. Namens onze club waren er vier jeugdige spelers aanwezig: Kobe Smeets, de broers Leon en Duncan Elferink en Jarre Sporken.

  Kobe is een enorm sterke speler die al verschillende senioren op de club heeft verschalkt. Hij draait al het hele seizoen mee in de abolute top bij de GrandPrix-toernooien. De eerste drie toernooien wist hij zelfs de winst in groep 1 te grijpen. Dit keer had hij het wat moeilijker en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Leon is net zoals Kobe inmiddels een geroutineerde toernooispeler. En dat was deze dag te merken ook. In groep 9 won hij vijf partijen, speelde er een gelijk en verloor maar een keer. Daarmee verdiende hij zeer terecht de 1e prijs. En daar was hij zeer gelukkig mee, want hij was al regelmatig 2e of 3e geworden, maar een 1e plek ontbrak nog. Maar gezien zijn spel verwacht ik dat er nog heel wat zullen volgen.

  Ook broer Duncan heeft dit seizoen het toernooien spelen ontdekt. Vandaag mocht hij in groep 11 meedoen. Na een flitsende start eindigde hij uiteindelijk op 4 punten. En dat was helaas net niet genoeg om in de prijzen te vallen. Vierde worden blijft vervelend, maar hij zette zich snel over de teleurstelling heen. Jarre heeft nog wat minder ervaring met dit soort toernooien (of was het zelfs de eerste keer dat hij deelnam?). Toch wist hij in groep 18 netjes 2 punten te halen. En hij heeft weer veel ervaring opgedaan.

  De volgende GrandPrix is op zondag 15 april in Amersfoort. Hopelijk is er dan ook weer een mooie afvaardiging van OZU aanwezig!

  De foto’s van Kobe en alle kinderen op de trap zijn gemaakt door Henk van Lingen. De andere foto’s zijn gemaakt door Sara, de moeder van Duncan en Leon

Comments are closed.